Batch cooking: de recepten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Batch cooking: de recepten

Batch cooking, voor een vlottere dagelijkse kookroutine

Sophie en Els gingen de ‘batch cooking’ uitdaging aan, een georganiseerde methode om in een keer alle maaltijden voor een hele week klaar te maken. Je staat tijdens het weekend twee of drie uur in de keuken om zo elke weekavond de handen vrij te hebben. Net voor etenstijd hoef je enkel het avondeten nog samen te stellen, op te warmen of af te werken. Het goede nieuws? Het is supermakkelijk! We leggen het je helemaal uit: basisprincipes en -regels, tips en menu-ideeën …

 

Foodacter Sophie: De geheimen van batch cooking

Om tijd te winnen en minder voedsel te verspillen, bereidt Sophie al haar maaltijden voor de hele week voor tijdens het weekend, in nauwelijks 2 uur: “Ik maak er zelfs een gezinsactiviteit van. Iedereen steekt de handen uit de mouwen: de kinderen wassen en snijden de groenten, mijn man maakt zelf brooddeeg en ik laat het rundsgehakt sudderen.” De vraag “Wat eten we vanavond?” is nooit meer aan de orde! De avondroutine is veel simpeler en de maaltijden evenwichtiger, want Sophie stelt haar menu op voorhand samen op basis van gezonde seizoensproducten. Een leuk extraatje? Het budget blijft binnen de perken, want ze koopt enkel wat ze nodig heeft, dankzij een goed uitgewerkte boodschappenlijst.

Batch cooking: de recepten

Foodacter Els : Budgetvriendelijk batch cooking

Els koos voor batch cooking om tijd te winnen, maar ook om budgetredenen, en voor haar algemeen welzijn: “Door mijn boodschappenlijstje af te stemmen op mijn planning, laat ik me minder snel verleiden tot impulsaankopen, ik koop alleen wat ik nodig heb. En omdat ik kies voor zelfgemaakte gerechten, laat ik me niet verleiden door kant-en-klare en snelle afhaalmaaltijden.” Nog een voordeel? Er is nauwelijks afwas tijdens de week! “Op zondag maak ik de meeste potten en pannen vuil, maar op de dag zelf hoef ik vaak enkel nog iets op te warmen. We hadden zelfs de indruk dat we elke dag op restaurant zijn gegaan!"

Batch cooking: de recepten