KOKEN
Kook 500 g spaghetti beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de prei, samen met 150 ml room en de fijngehakte peterselie, op een laag vuur. Bak de scampi's met 2 geperste teentjes knoflook in een braadpan met 1 el olijfolie. Giet de pasta af zodra hij klaar is en schep door de preisaus. Voeg de scampi's toe en dien op met versgeraspte parmezaan.
VARIËREN
Je kunt de spaghetti vervangen door tagliatelle en de scampi's door krokant gebakken gerookte spekblokjes. Dien ook dan op met vers geraspte parmezaan.
OPGEBRUIKEN
Wist je dat prei een geweldige bron is van vitamines, mineralen en antioxidanten? En dat het groene deel veel meer vitamine C en provitamine A bevat dan het wit? Gooi het groen dus niet weg. Maak het goed schoon en blancheer het in licht gezouten kokend water: het groen is nu klaar om te verwerken in quiche, soep en zelfs in een coulis voor bij visgerechten.