DONDERDAG,DONDERDAG | Carrefour

DONDERDAG

PSATA MET SCAMPI'S EN PREI

Een week zonder een heerlijk bord pasta, dat kan niet! De romige preisaus en de ziltige en verfrissende smaak van de scampi’s passen perfect bij elkaar.

DONDERDAG

DONDERDAG

Tip geen restjes

Je hebt preiroomsaus over? Perfect om een heerlijke groene groentesoep wat extra smaak te geven.

KOKEN

Kook 500 g spaghetti beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de prei, samen met 150 ml room en de fijngehakte peterselie, op een laag vuur. Bak de scampi's met 2 geperste teentjes knoflook in een braadpan met 1 el olijfolie. Giet de pasta af zodra hij klaar is en schep door de preisaus. Voeg de scampi's toe en dien op met versgeraspte parmezaan.

VARIËREN

Je kunt de spaghetti vervangen door tagliatelle en de scampi's door krokant gebakken gerookte spekblokjes. Dien ook dan op met vers geraspte parmezaan.

OPGEBRUIKEN

Wist je dat prei een geweldige bron is van vitamines, mineralen en antioxidanten? En dat het groene deel veel meer vitamine C en provitamine A bevat dan het wit? Gooi het groen dus niet weg. Maak het goed schoon en blancheer het in licht gezouten kokend water: het groen is nu klaar om te verwerken in quiche, soep en zelfs in een coulis voor bij visgerechten.