Beter eten: onze biorecepten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Beter eten: onze biorecepten

Wanneer biologisch eten voor een klein prijsje mogelijk wordt

 

Gezondere en milieuvriendelijkere producten zijn van vitaal belang. Daarom kiezen meer en meer mensen voor bio. Maar kan iedereen dat wel betalen? Ja, dankzij het biomerk van Carrefour, het goedkoopste biomerk van België. Bio eten is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Beter nog: bio koken ligt nu binnen ieders handbereik, dankzij onze vele receptideeën. Zorg voor jezelf en je budget!

Komkommer, fris van smaak, klein van prijs

Komkommer is budgetvriendelijk en verfrissend: elk jaar opnieuw een succesnummer! In schijfjes, blokjes of staafjes geeft komkommer een frisse toets aan onze salades, boterhammen of aperitieven het hele jaar lang, hoewel het topseizoen loopt van mei tot september. De schil van komkommer is rijk aan voedingsstoffen, dus je geniet meer van zijn positieve eigenschappen als je hem niet schilt. Kies voor kleine komkommers voor een maximum aan smaak: die zijn namelijk geconcentreerder. Hoewel het niet vaak voorkomt, kan je komkommer ook warm degusteren, nadat je die slechts enkele minuten hebt gekookt. Je kan komkommer tot een week in je koelkast bewaren, zo lang blijft hij lekker krokant. Extra weetje: komkommer bestaat uit minstens 95% water. Je hoeft je dus niet in te houden!

Zin in lichte en 100% biorecepten?

De fijne keuken

Bij Carrefour is het biovlees niet alleen van gecertificeerde biologische origine, maar zit het ook in een 100% recyclebare verpakking. Het zou een vergissing zijn om daar niet van te genieten! Ga eens voor een Italiaans geïnspireerde tagliata. Je neemt een heerlijke steak, snijdt die in fijne plakjes om te serveren met rucola en kraakverse kerstomaten, bestrooid met Parmezaanschilfers. Besprenkelen met een scheut olijfolie en … genieten maar!

De gerookte toets

Recepten op basis van eitjes? Ja, op voorwaarde dat het op en top gezonde en lekkere eitjes zijn! De Kwaliteitsketen Carrefour levert gegarandeerd bio-eieren, van superieure kwaliteit en diervriendelijk geproduceerd. Wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakte omelet bij het ontbijt of de lunch? Misschien een omelet belegd met gerookte forel en scheuten, bestrooid met koriander! Een heerlijke manier om heel wat vitamines, oligo-elementen en omega 3 binnen te krijgen.

Proteiné et frais

Du poulet accompagné de crudités, en guise de lunch c’est le top ! D’autant plus avec du poulet fermier Carrefour Bio : une volaille saine nourrie à 95% de produits issus de l’agriculture biologique. Notre suggestion : des filets de poulet, parés de spaghettis de concombre au pesto et de fines rondelles de radis. Un savant mélange de saveurs tendres et piquantes, de quoi emmener vos papilles au paradis !

Top, die tomaten!

Eindelijk, het tomatenseizoen is van start gegaan! Tomaten zijn rijk aan vitamine E, C en betacaroteen en officieel erkend om hun kankerbestrijdende eigenschappen. Elke variëteit is lekker, maar wij zijn vooral fan van de royale trostomaten. Stapel afwisselend fijne laagjes tomaat en mozzarella tot likkebaardend lekkere torentjes. Bij deze kleurrijke stapeltjes serveer je vers basilicum, pijnboompitten en olijfolie en waarom ook niet enkele spinazieblaadjes. Met dit gerecht bereik je de culinaire top!

Bij Carrefour vind je een groot aanbod aan biologische producten!

Probeer onze 100% biomenu’s!

Ontbijt,Ontbijt | Carrefour

Muesli bij het ontbijt

Op zoek naar een evenwichtige ontbijtformule om de dag goed van start te gaan? Dan is muesli de perfecte oplossing! Muesli is een mengeling van granen, zaden, noten en gedroogd fruit en dus erg interessant qua voedingswaarde. Rijk aan vitamines en mineralen en perfect te combineren met yoghurt, verse kaas of plantaardige melk. Met stukjes vers fruit is het nog lekkerder! Serveer muesli in glaasjes op een bedje van mascarpone met honing, onder een laagje aardbeien en blauwe bessen en je hebt een lekker en tegelijk gezond ontbijt.

Een luchtige pancake

Pancakes zijn de sterren van een verwenontbijt! Deze dikke pannenkoekjes, uitgevonden door onze Amerikaanse buren, zijn makkelijk te maken en je kids zullen er ongetwijfeld gek op zijn. Traditioneel worden pancakes geserveerd met ahornsiroop of honing, maar ze zijn ook heerlijk bestrooid met poedersuiker en rode vruchten. Je kan ook een lichte versie maken op basis van sojamelk. Serveer ze met frambozen en verse kaas en je krijgt makkelijker verteerbare maar even lekkere pancakes!

So creamy !

Je eet liever een hartig ontbijt? Ga dan voor een vitaminerijk en suikerarm ontbijt op basis van eieren en avocado. Eitjes zijn erg aan te raden ’s morgens, want ze bieden je heel wat eiwitten bij het ontwaken. Avocado is ook een aanrader net na het opstaan: de vrucht is rijk aan vitamines B, E, K en bevat goede lipiden zodat je geen hongeropstootjes krijgt, maar wel energie voor de hele dag! Geroosterd op een sneetje meergranenbrood met een hardgekookt ei: eenvoudig, gezond en zo lekker!

Lunch,Lunch | Carrefour

Burger met dragon bonus

De burger is een onverwoestbare klassieker! Maar dan wel gemaakt met verse producten en in verschillende uitvoeringen. Dankzij het gamma bioproducten is een betaalbare, lekkere en 100% bio burger perfect mogelijk! Een extraatje voor je huisgemaakte burger: fijngehakte dragon, gemengd door de bio mayonaise van Carrefour!

De verleiding van kerrie

Kerrie is een magisch specerij met duizend en één goede eigenschappen en geeft een onweerstaanbare smaak aan je recepten. In een saus van verse room bij kip is het gewoon perfect! Probeer ook eens een lichte versie: kerrie in combinatie met yoghurt bij kipstukjes op een berg van rauwkost, een lichte en op en top smaakvolle salade!

De onverwoestbare boterham

Een boterham, dat is heerlijk met wat confituur, bij een lekker kopje koffie… maar ook in hartige versie is die niet te versmaden, als vieruurtje of lichte lunch! Voor een licht tussendoortje beleg je een boterham met mozzarella, verse kaas, avocado, ei of kip, afgewerkt met jonge scheuten, tomaten en fijne kruiden. De klassieker voor de zomer? Een boterham met geitenkaas, tomatenschijfjes en rode ui op een bedje van komkommer en basilicum.

Avondeten,Avondeten | Carrefour

Paprika, een vat vol verrassingen

Paprika’s zijn echte bommetjes van vitamine C en antioxidanten en hebben ontelbare goede kwaliteiten. Ze zijn groen, geel of rood naargelang hun rijpingsstadium en bieden nuances van subtiele smaken naargelang hun bereidingswijze. Je kan paprika marineren, konfijten of verwerken in een salade en er de hele zomer lang van genieten! Je kan paprika ook goed vullen, met heerlijk bio gehakt, bulgur en wortelblokjes, en daarna goudbruin bakken in de oven. De paprika is een onuitputtelijke bron van culinaire verrassingen!

Illico pesto!

We kunnen nooit genoeg krijgen van pasta in al zijn vormen! Maar tijdens de warmere dagen gaan we voor pasta in een salade, met wat rauwkost. Pesto, die andere delicatesse uit Italië, wordt gemaakt van basilicum, knoflook en pijnboompitten en is een goddelijke toets bij een koude of warme pasta. Voor een mooie salade gebruik je fusilli, die hebben een vrolijke gedraaide vorm. Met wat kerstomaten, mozzarella en een groene pesto kan het niet meer fout lopen!

Feestelijke feta

Deze Griekse kaas wordt gemaakt op basis van geiten- of schapenmelk en smaakt heerlijk fris in zomerse gerechten! Gebruik feta in blokjes of verkruimeld, ofwel op gestoofde groenten of in een rauwkostsalade. Maar heb je feta al eens gecombineerd met fruitige aroma’s? In een salade op een puree van verse aardbeien en kerstomaten werkt feta verrassend goed met de smaak van geroosterde kipfilets. Verrassingseffect en succes verzekerd!