Avondeten,Avondeten | Carrefour

Paprika, een vat vol verrassingen

Paprika’s zijn echte bommetjes van vitamine C en antioxidanten en hebben ontelbare goede kwaliteiten. Ze zijn groen, geel of rood naargelang hun rijpingsstadium en bieden nuances van subtiele smaken naargelang hun bereidingswijze. Je kan paprika marineren, konfijten of verwerken in een salade en er de hele zomer lang van genieten! Je kan paprika ook goed vullen, met heerlijk bio gehakt, bulgur en wortelblokjes, en daarna goudbruin bakken in de oven. De paprika is een onuitputtelijke bron van culinaire verrassingen!

Illico pesto!

We kunnen nooit genoeg krijgen van pasta in al zijn vormen! Maar tijdens de warmere dagen gaan we voor pasta in een salade, met wat rauwkost. Pesto, die andere delicatesse uit Italië, wordt gemaakt van basilicum, knoflook en pijnboompitten en is een goddelijke toets bij een koude of warme pasta. Voor een mooie salade gebruik je fusilli, die hebben een vrolijke gedraaide vorm. Met wat kerstomaten, mozzarella en een groene pesto kan het niet meer fout lopen!

Feestelijke feta

Deze Griekse kaas wordt gemaakt op basis van geiten- of schapenmelk en smaakt heerlijk fris in zomerse gerechten! Gebruik feta in blokjes of verkruimeld, ofwel op gestoofde groenten of in een rauwkostsalade. Maar heb je feta al eens gecombineerd met fruitige aroma’s? In een salade op een puree van verse aardbeien en kerstomaten werkt feta verrassend goed met de smaak van geroosterde kipfilets. Verrassingseffect en succes verzekerd!