Ontbijt,Ontbijt | Carrefour

Muesli bij het ontbijt

Op zoek naar een evenwichtige ontbijtformule om de dag goed van start te gaan? Dan is muesli de perfecte oplossing! Muesli is een mengeling van granen, zaden, noten en gedroogd fruit en dus erg interessant qua voedingswaarde. Rijk aan vitamines en mineralen en perfect te combineren met yoghurt, verse kaas of plantaardige melk. Met stukjes vers fruit is het nog lekkerder! Serveer muesli in glaasjes op een bedje van mascarpone met honing, onder een laagje aardbeien en blauwe bessen en je hebt een lekker en tegelijk gezond ontbijt.

Een luchtige pancake

Pancakes zijn de sterren van een verwenontbijt! Deze dikke pannenkoekjes, uitgevonden door onze Amerikaanse buren, zijn makkelijk te maken en je kids zullen er ongetwijfeld gek op zijn. Traditioneel worden pancakes geserveerd met ahornsiroop of honing, maar ze zijn ook heerlijk bestrooid met poedersuiker en rode vruchten. Je kan ook een lichte versie maken op basis van sojamelk. Serveer ze met frambozen en verse kaas en je krijgt makkelijker verteerbare maar even lekkere pancakes!

So creamy !

Je eet liever een hartig ontbijt? Ga dan voor een vitaminerijk en suikerarm ontbijt op basis van eieren en avocado. Eitjes zijn erg aan te raden ’s morgens, want ze bieden je heel wat eiwitten bij het ontwaken. Avocado is ook een aanrader net na het opstaan: de vrucht is rijk aan vitamines B, E, K en bevat goede lipiden zodat je geen hongeropstootjes krijgt, maar wel energie voor de hele dag! Geroosterd op een sneetje meergranenbrood met een hardgekookt ei: eenvoudig, gezond en zo lekker!