Knutselwerkjes en recepten in het teken van Pasen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Knutselwerkjes en recepten in het teken van Pasen

Kindvriendelijk knutselen en koken voor Pasen

 

Weten de kids niet wat
  gedaan tijdens de paasvakantie, woensdagnamiddag of het weekend? Zet ze aan
het knutselen en het koken, in het thema van Pasen. Succes gegarandeerd!

Mmmm, chocolade…

Er zijn weinig kinderen die niet gek zijn op brownies, vooral als ze er zelf mogen maken! Het basisrecept is eenvoudig en snel klaar en onze jonge chefs kunnen zich uitleven met de versiering van hun zelfgemaakte brownies. Denk maar aan gekleurd glazuur, parels, eetbare bloemen, …

Tafel op kindermaat

De lentezon piept door de ramen, het ideale moment om het huis in een lentejasje te steken. Laat de kinderen zelf decoratie knutselen in het teken van het mooie seizoen. Dat hoeft zelfs niets te kosten, met wat recuperatiemateriaal kunnen ze de tafel al mooi aankleden.

Knutselwerkjes van pasen

Bloemrijke tafel

Vellen gekleurd papier • Foto’s • Gekleurde papieren cupcakevormpjes • Gekleurde rietjes • Sterke lijm

Teken bloemen op de gekleurde papieren en knip ze uit. Knip een foto uit op dezelfde grootte als de bodem van de cupcakevormpjes. Plak de foto in het vormpje en plak dan het vormpje op het hart van de bloem. Plak tot slot de bloem op een rietje.

Vederlichte eierdopjes

Recupereer de draadsluiting van flessen schuimwijn en champagne en plooi ze tot ‘voetjes’: je hebt meteen schattige eierdopjes. 

Lekkere nestjes

40 marshmallows • 45 g boter • 130 g gepofte rijst

Laat de marshmallows en de boter smelten op een laag vuur. Haal de pot van het vuur, giet de gepofte rijst erbij en meng. Verdeel dit mengsel over vormpjes en druk in het midden aan tot een kuiltje, om een nestje te vormen. Laat afkoelen en haal de nestjes dan uit de vormpjes. Versier met eitjes naar keuze: hardgekookte kwarteleieren, suikereitjes of chocolade eieren.

Knutselwerkjes van pasen