Chocolade: recepten en weetjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chocolade: recepten en weetjes

Puur, melk of wit, chocolade maakt ons gelukkig

 

Chocolade is één van onze nationale trotsen, en we zijn er allemaal gek op! En het is bovendien bewezen dat chocolade ons gelukkiger maakt. We delen chocolade in onweerstaanbare desserts of genieten ervan tijdens een fijnproeversvieruurtje en zo brengt deze delicatesse ons dichter bij elkaar. Het is moeilijk te weerstaan aan die heerlijke verleiding van cacao, zowel eenvoudigweg als een chocoladereep uit het vuistje, of verwerkt in heerlijk gebak!

 

 

3 keer extra lekker smikkelen

Ontdek deze 3 onweerstaanbare recepten voor de echte chocoladefans. Brownie, cake of ijs, je hoeft geen sterrenchef te zijn om ze te maken. Of je nu gaat voor pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade, alles begint met de weloverwogen keuze van je chocolade. Voeg daar een beetje handigheid aan toe, wat aandacht en goed gedoseerde ingrediënten. Meer is er niet nodig om heerlijk te smullen. 

Voor kleine en grote zoetekauwen

Welke chocolade kiezen?

Voor ijs heb je chocolade nodig die makkelijk smelt en roert, met een hoog gehalte cacaoboter. De intense smaak van pure chocolade wordt wat verzacht door de milde melk en room in het ijs. Wij vallen voor de chocolade Carrefour Bio 74% met houtig aroma, die karakter geeft aan je ijsjes!

Gezonde en overheerlijke brownies

Welke chocolade kiezen?

Voor brownies gaat er niets boven goede, donkere chocolade met minstens 50% cacao, tegelijk smakelijk en zacht. Wij smelten voor deze 100% Belgische donkere chocolade met krachtige aroma's.

Speel met contrasterende smaken

Welke chocolade kiezen?

Voor dit kidsproof recept gaan we voor iets minder bitter! Een matige intensiteit combineert hier heel goed met de exotische smaak van kokosnoot. Ga wel voor kwaliteit, goede bio dessertchocolade dus, voor een mooi gladde ganache.

SOS ganache !

Ganache

Zorg er altijd voor dat de chocolade en de room op dezelfde temperatuur worden verwarmd, tussen 35 en 40°C. 

1. De chocolade is taai en korrelig

De room is te koud. Maak de chocolade en room vloeibaarder door die hevig op te kloppen.

2. Te vloeibaar?

Warm au bain-marie opnieuw op en voeg nog wat blokjes chocolade toe.

3. Te dik?

Voeg nog een scheutje opgewarmde room toe.

3 chocoladegeheimpjes

Toppunt van chocolade

Voor desserts kun je niet fout gaan met donkere dessertchocolade met minstens 50% cacaoboter. Tenzij je de chocoladesmaak extra wilt laten knallen! In dat geval is een tablet klassieke chocolade 70% precies wat je nodig hebt. Die laat zich ook makkelijk bewerken. Voor liefhebbers van een extreme chocosensatie is er altijd nog echt bittere chocolade met 90% cacao, heel intens en bevat nauwelijks suiker!

Daarom is witte chocolade... wit

Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, melkpoeder, suiker en vanille-aroma. Hij bevat geen cacao of cacaopoeder, die de donkere kleur aan andere chocolade geven. Voor puristen is witte chocolade dan ook niet echt chocolade.
Chocolade, remedie tegen groot en klein verdriet

Onderzoekers ontdekten bepaalde stoffen in chocolade die je gemoed kunnen opkrikken. In cacao zit namelijk cafeïne, theobromine en fenylethylamine. Het zijn natuurlijke oppeppers, ze geven je humeur een boost. Dat is wellicht waarom je zo’n trek hebt in chocolade als het even minder gaat.


Voldoende chocolade in huis? Onze recepten laten je smelten!

Shop online bij Carrefour