Niet toegevoegd

Chocolade-ijsjes
Voor desserts kun je niet fout gaan met donkere dessertchocolade met minstens 50% cacaoboter. Tenzij je de chocoladesmaak extra wilt laten knallen! In dat geval is een tablet klassieke chocolade 70% precies wat je nodig hebt. Die laat zich ook makkelijk bewerken. Voor liefhebbers van een extreme chocosensatie is er altijd nog echt bittere chocolade met 90% cacao, heel intens en bevat nauwelijks suiker!
Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, melkpoeder, suiker en vanille-aroma. Hij bevat geen cacao of cacaopoeder, die de donkere kleur aan andere chocolade geven. Voor puristen is witte chocolade dan ook niet echt chocolade.
Onderzoekers ontdekten bepaalde stoffen in chocolade die je gemoed kunnen opkrikken. In cacao zit namelijk cafeïne, theobromine en fenylethylamine. Het zijn natuurlijke oppeppers, ze geven je humeur een boost. Dat is wellicht waarom je zo’n trek hebt in chocolade als het even minder gaat.