De groenten van het zomerseizoen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De groenten van het zomerseizoen

De groenten van het seizoen: de hele zomer lang plezier en energie!

De seizoensgroenten zijn zo waardevol als de mooie zomerdagen: ze hebben hun smaken en uitzonderlijke voedingskwaliteiten te danken aan de zomerse zon en verwennen ons met positieve eigenschappen. Laat ze niet liggen maar smul ervan met volle teugen, de hele zomer lang!

Cresson et cressonnette

Pimpez vos plats

Fort en goût, délicieux en salade, en soupe ou enpurée, le cresson est l'un des légumes les plus riches en vitamines, minéraux et antioxydants. Pour bien lechoisir, fiez-vous à ses feuilles bien fermes et d'un vertvif. Quant à la cressonnette, elle apporte sa saveur piquante aux sandwiches, salades et autres crudités.

Artisjok

Gaspacho verde

Gazpacho van tomaten kent intussen iedereen, maar wat denk je van gazpacho van artisjok? Inderdaad, artisjok in een koude velouté is een delicatesse! De artisjok wordt naar een hoger niveau getild door die te mengen met stukjes komkommer, wat spinazie, knoflook, azijn en yoghurt: een gezond en geconcentreerd vers gerecht. Een groene en verfrissende streling voor die warme dagen!

De gezonde +

Artisjokken bevatten weinig calorieën en zijn dus licht, maar ze hebben nog meer gezonde plussen: rijk aan vezels, ijzer en antioxidanten, en ze beschermen de lever.

Goed bewaren

Rauw en vers kun je hem een paar dagen bewaren met zijn steel in een bodempje water, als een bloem. Bewaar hem liever niet na bereiding: gekookte artisjok oxideert snel.

Radicchio

Verrassende radicchio

De mooie paarse bladeren van de radicchio maken van deze kool een zowel mooie als delicate groente. De subtiele bitterheid gecombineerd met de zachte smaak van ricotta is simpelweg onweerstaanbaar. De bladeren van de radicchio, gevuld met een weergaloze mengeling van ricotta en noten, veranderen in heerlijke krokante rolletjes. Breng op smaak met Parmezaanse kaas en verse vijgen en deze rolletjes zijn een origineel en gesofisticeerd voorgerecht!

De gezonde +

Net als witloof bevat radicchio, door zijn bittere smaak, fytonutriënten die de lever en de nieren helpen in hun zuiverende rol.

Goed bewaren

Verpakt in een geperforeerde zak bewaart radicchio 1 week in de groentebak van de koelkast.

Paksoi

Pasta met paksoi, een winnend duo

Wist je dat paksoi een kool is die perfect bij pasta past? Paksoi, gecombineerd met onweerstaanbare linguine en courgettespaghetti, bestrooid met gember en besprenkeld met sojasaus en sesamolie, wordt een heerlijk vegetarisch gerecht met buitengewone Aziatische aroma’s.

De gezonde +

Net als al zijn neven van de familie kool is paksoi (ook wel bok choy) rijk aan antioxidanten. Hij is ook een van de meest calciumrijke groenten, en een uitstekende bron van vitamines A, C en K.

Ken je hem al?

Niet zo veel mensen kennen deze groente, of verwarren ze met snijbiet of met Chinese kool (waar zij wel familie van is). Paksoi heeft een heel zachte smaak en is tegelijk sappig en knapperig. Bereiden is makkelijk: snij na het wassen in reepjes en kook ze 7 min. Je kunt paksoi ook bakken in de pan, wokken, stomen of rauw eten.

Rabarber

Eend met rabarber

We kennen allemaal eend met perzik en rabarbertaart, maar had je er al eens aan gedacht om die twee te combineren? Eend… met rabarber. Het is een verrassende combinatie van zoete en zoute smaken! Beeld je in: goudbruin gebraden eendenbouten, gesudderd in een mengeling van warme specerijen, sjalot, chutney en… rabarber! Een superlekker gerecht, samen met parelcouscous, dat je gasten zal verbluffen!

Rabarber ontmaskerd!

Ook al verwerk je hem in de keuken als fruit, rabarber is wel degelijk een groente, verwant aan zuring. Heel lekker in combinatie met gember, aardbeien, appelen en vanille.

Een klinkend contrast

Rabarber onderscheidt zich door zijn zowel zure als zoete smaak. Groene rabarber is zuur, en hoe gek dat ook klinkt: hoe rijper hij wordt, hoe zuurder hij smaakt. Roze (rode) rabarber is veel zoeter.

Aubergines

Veggie aubergine op z’n Italiaans

Waarom niet eens pasta vervangen door aubergines? Snij de aubergine in fijne lange plakken, beleg ze met vulling en rol op zoals cannelloni, om daarna te bakken in de oven. Maak er een vegetarisch versie van, om zo te kunnen genieten van een lekker licht gerecht. Beleg de aubergine met spinazie, kerstomaten, ricotta en feta en bestrooi met basilicum en Parmezaanse kaas en je hebt een Italiaans geïnspireerde delicatesse.

De gezonde +

Aubergine is caloriearm en rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Om de antioxidanten maximaal te vrijwaren, schil je ze zeker niet.

Goed bewaren

Aubergines bederven snel aan de lucht. Bewaar ze dus zeker in de groentebak van de koelkast. Bedek ze vooral niet, verpak ze niet in plastic en laat ze niet in contact komen met andere groenten: ze oxideren dan snel.

Shop online bij Carrefour

Op zoek naar meer ideeën? Ontdek al onze zomerrecepten