De millennials schuiven aan tafel | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De millennials schuiven aan tafel

Millennials koken verantwoord!

 

Rond een goedgevulde tafel wisselen de millennials recepten uit en combineren ze de trends van de dag tot een heerlijk festijn. Laat je inspireren door hun ideeën!

 

Mixen maar!

Artisanale brouwerijen of microbrouwerijen hebben de jongeren terug warm gemaakt voor bier. Ze verdiepen zich in de mixologie en durven bier te mixen in een verrassende cocktail vol smaak.

Zalm, maar dan anders

Je kende al zalmbereidingen als bakken, pocheren, serveren in papillot of zelfs met zoutkorst. Ontdek nu ook zalm op een bedje van zout. Je hebt niet minder dan 1 kilo zeezout nodig om het zachte en smeuïge vlees en de heerlijke smaken van zalm tot hun recht te doen komen. Heerlijk!

Winterse focaccia 

Focaccia doet jou denken aan de zomer en aan de warme Italiaanse zon? Laat die vooroordelen varen en ga voor een winterse focaccia met rode biet. De rozige kleur geeft een mooi effect aan je hoofdgerecht of past perfect bij een kaasschotel.    

Razend lekkere ragout 

Niets brengt zoveel troost als een heerlijke ragout op koude winterdagen. Haal je gietijzeren stoofpot uit, kies de lekkerste groente van het seizoen, een mooi stukje rund- of zelfs lamsvlees, met zorg geselecteerde kruiden en dan laat je alles sudderen. Hoe langer de ragout staat te pruttelen, hoe lekkerder!

Tip

Voor een lichter gerecht, kies je eerder wit vlees zoals kip of kalkoen en gebruik je geen spek. Geef een huiselijke toets met tomaten, laurier en uien. 

Knolselder, een afrodisiacum?    

Dat zou moeten blijken uit het Zuid-Franse spreekwoord “Si femme connaissait la vertu du céleri sur l'homme, elle en planterait de Paris jusqu'à Rome” (Als vrouwen zouden weten welk effect selder heeft op mannen, ze zou er planten van Parijs tot in Rome). Waar of niet, deze wintergroente met delicate smaak mag wel eens in de kijker worden gezet. Het hoeft niet altijd een rauwe knolseldersalade te zijn: probeer eens dit recept voor een 100% veggie gevulde knolselder.

Zo lekker als in Italië

Zelf gnocchi maken lijkt je veel te ambitieus? Helemaal niet! In tegenstelling tot het Italiaanse klassieke recept gemaakt van aardappelen, maak je deze Romeinse specialiteit met fijn griesmeel. Het kan niet mislukken, beloofd!

Chocoladeschok

Biscuit met cacao, ganache van zwarte chocolade en kokosnoot… Laat je verleiden door deze onweerstaanbare taart die bij groot en klein in de smaak valt. Zelfs wie een lactose-intolerantie heeft of vegan eet, kan hiervan genieten. Zo lekker!