Niet toegevoegd

Pasta met huisgemaakte pesto van veldsla en noten
Kies altijd sla met frisgroene bladeren en een mooi witte stam. Sla is kwetsbaar en verliest na het snijden snel zijn vitamines. In zijn geheel kun je hem 1 à 2 dagen goed houden in de groentela van de koelkast.Hoe hou je hem langer vers? Verpak hem na het wassen en drogen in keukenpapier, en daarna in een afsluitbare doos ofwel in een vochtige handdoek. Zo in de koelkast en klaar!
Sla beschikt over indrukwekkend veel kwaliteiten! De bladgroente bestaat voor 95% uit water en bevat heel weinig calorieën (15 kcal/100 g). Bovendien barst sla van de positieve voedingsstoffen: vitamine C, K, foliumzuur en betacaroteen zitten in alle soorten sla. Dankzij het interessante gehalte aan vezels doet sla wonderen voor je darmtransit. Sla mag je dus echt onbeperkt op het menu zetten!