Zelfs in hartje winter heeft de natuur ons heerlijke groente te bieden. De wintergroente zitten barstensvol vitamines en minderalen en geven je het hele seizoen lang extra kracht en vitaliteit.
Wortels
Wortels zijn rijk aan zachte vezels en een belangrijke bron van vitamines, voornamelijk vitamine A, erg belangrijk voor het zicht. Ze passen perfect bij citrusvruchten en gerookt vlees maar smaken ook heerlijk in deze maaltijdsoep.
De knolselder heeft krokant vruchtvlees wanneer rauw geserveerd, en een smeuïge textuur wanneer je de knol bakt. Knolselder is erg geconcentreerd aan vitamines en mineralen maar bevat weinig calorieën. Heerlijk om te raspen, bakken, frituren of te verwerken in een soep, een gratin of een puree of om te laten sudderen in een heerlijke ragout…
Witloof
Deze groente is een echte instelling in België. Witloof is vezelrijk, makkelijk verteerbaar, samengesteld uit 95% water, bron van kalium, vitamines en oligo-elementen. Heerlijk zowel rauw in een salade als delicaat gekaramelliseerd en gestoofd.
Spruiten zijn een bron van vitamines en minerale zouten zoals calcium en magnesium, en maken deel uit van ons patrimonium. Serveer spruiten met boter, room, een wit sausje, gegratineerd, in een puree, met spekjes of kastanjes.
Spinazie
Spinazie is rijk aan vezels, mineralen en vitamines en mag niet ontbreken in de winter. Rauwe spinazie in een salade behoudt de vitamine C die voor een stuk verdwijnt bij het koken. Gestoofd past spinazie perfect bij room, eieren en vis.