Gezonde salades bij de barbecue | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gezonde salades bij de barbecue

Duizend en één salades: al onze tips voor een gezonde en creatieve salade

 

Er zijn ontelbaar veel producten om een salade samen te stellen: rauwe groenten, peulvruchten, gedroogde vruchten, noten, kaassausjes, verse kruiden… Je varieert van sla tot vinaigrette en er zijn duizend en één manieren om je smaakpapillen te verrassen en de hele zomer lang vitaminerijke salades te degusteren zonder twee keer hetzelfde te eten.

Goed begonnen…

 

Voor je een salade begint samen te stellen, zorg je voor een goede basis! Je kiest het juiste type sla, je verzorgt de presentatie, je bereidt al dan niet de groenten, je snijdt de groenten of het fruit, …: je mag geen stap overslaan of geen detail over het hoofd zien. Volg de gids!

De fundamenten,De fundamenten | Carrefour

Kies je groenten

De super foods,De super foods | Carrefour

Power up !

Vinaigrette,Vinaigrette | Carrefour

Voeg smaak toe

Drie ideeën voor een sensationele salade

 

Op zoek naar inspiratie voor nieuwe avonturen in het land der salades? Je dorst naar iets nieuws en je hebt zin in evenwicht en smaak? Wij hebben drie recepten die je gewoontes omgooien en ook nog eens heerlijk lekker zijn.

Asperges in carpaccio-versie

Je kan asperges presenteren als een carpaccio! Je kan rauwe asperges flinterdun snijden met een dunschiller, waardoor ze de intensiteit van hun smaak nog beter vrijgeven! Een subtiele carpaccio van groenten, geserveerd met rauwe radijzen, kervel en granen. Een vinaigrette met mosterd sublimeert de smaak: een vers, krokant en supergezond smaakfestijn.

Eenvoudig en verrassend

Een eenvoudig maar gewaagd recept: gegrilde spitskool in een salade met wat olijfolie, kervel en noten. Origineel en heerlijk! Een extra lekkere toets: een sausje met Brugse kaas, een pleziertje van bij ons dat de kool een romige toets geeft.

De ultieme mengeling

Geef je salade van linzen een boost met een mengeling van veelkleurige tomaten, geitenkaas en enkele blaadjes rucola! De bonus die het verschil maakt: een romige vinaigrette met Griekse yoghurt en verse kruiden.

Shop online bij Carrefour

Op zoek naar meer ideeën? Ontdek al onze zomerrecepten