Vinaigrette,Vinaigrette | Carrefour

Voeg smaak toe

De basis

Recept voor klassieke vinaigrette:

  • 4 el ciderazijn
  • 2 el traditionele graanmosterd 
  • 8 el olijfolie
  • Zout, peper

Kies liefst witte wijnazijn of een vruchtenazijn, die hebben meer smaak. Mosterd met graantjes is ook geraffineerder en iets minder overheersend.

Winnend duo

Een druppel sesamolie of een beetje zoete chilisaus peppen je vinaigrette op, of voegen een intens smaakje toe. En waarom geen verse kruiden door je vinaigrette mengen? Werkt altijd!

Winnend duo

Wist je dat olie en salade perfect samenwerken voor je gezondheid? Vinaigrettes op basis van mono- onverzadigde vetten (koolzaadolie, olijfolie) vergemakkelijken de opname van carotenoïden, die kostbare antioxidanten die onder meer in sla zitten.

Vinaigrette met kaas, echt?

Maar ja! Wist je dat je een vinaigrette heel makkelijk kunt verrijken met kaas met geperste korst (cheddar, reblochon), met geaderde kaas zoals roquefort, en zelfs met harde kazen zoals Parmezaan of Oud Brugge? Het volstaat de vinaigrette daarna te mixen om toch een glad, homogeen sausje te krijgen.

Yoghurt, het frisse geheim

Yoghurt is een ideaal ingrediënt voor al je vinaigrettes! Kies bij voorkeur Griekse yoghurt, wegens zijn heerlijk romige smaak en textuur. Omdat yoghurt van nature wat zuur is, krijgt je vinaigrette een aangenaam frisse smaak. Meng er alle mogelijke soorten verse kruiden onder voor een geurig sausje met een mooie groene kleur.