Niet toegevoegd

Perentaart met hazelnoot
Niet toegevoegd
Dit product is niet beschikbaar in de geselecteerde winkel. Gelieve een ander product te kiezen of uw winkel te wijzigen.
Niet toegevoegd
Dit product is niet beschikbaar in de geselecteerde winkel. Gelieve een ander product te kiezen of uw winkel te wijzigen.
Er bestaat al een mandje
Bij je laatste bezoek heb je de volgende producten aan je mandje toegevoegd.
Wat wil je met deze producten doen?
Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.
Welkom bij Carrefour
Bienvenue chez Carrefour
Om zo in te bijten of om te verwerken in de keuken: peren kunnen het tot ons plezier allemaal. Afhankelijk van de variëteit is het vruchtvlees meer of minder stevig, zodat er een soort is voor elk zoet of hartig gerecht.
De troetelpeer van alle Belgen. Deze slanke, lange peer met groen-tot-brons kleurtje wordt geler terwijl ze rijpt. Het is een verrassende vrucht, sappig en stevig, licht maar wel lekker zoet. Ze is bijzonder verfrissend en bevat weinig pitten. Kinderen zijn er gek op!
Wit, wegsmeltend en geurig vruchtvlees, een vrolijk gele schil en een wat grillige vorm: dit is een heel sappige perensoort met een zoete, zalige smaak. Het vruchtvlees is ook stevig: een ideale peer voor bereidingen in de oven.
Dit is dé ideale stoofpeer. Ze is Hollands, klein, goudkleurig en heeft een zoete smaak en korrelige textuur. Het vruchtvlees kleurt rood tijdens bereidingen en smaakt lekker bij hartige gerechten zoals parelhoen.
Een typische herfstpeer die middelgroot tot heel groot kan zijn. Durondeau heeft een uitgesproken, wat scherpe smaak en is erg geurig. Bij de pluk in september is ze ideaal in hartige bereidingen. Vanaf oktober verdient ze een hoofdrol in je desserts.
De Franse uitdrukking "entre la poire et le fromage" wil zeggen: als de sfeer gezelliger wordt. Oorspronkelijk dus aan het eind van een diner, wanneer belangrijke discussies werden gevoerd.
Zowel in taart als in slaatjes zijn peer en (sterke) kaas een prima combinatie. Denk aan cantal, blauwe kaas of roquefort, en zelfs Hervekaas voor een typisch Belgische smaak.
Met dubbel zoveel calorieën als bananen, zijn kastanjes bij de meest calorierijke vruchten (180 kcal/100 g). Maar dat is echt geen reden om ze van het menu te halen! Ze zijn namelijk erg rijk aan trage koolhydraten, vitamine B en vezels. Daardoor geven ze lang een verzadigd gevoel, waardoor je urenlang volop energie hebt.
Snij de kastanjes onderaan vrij diep in met een scherp mes en rooster ze 15 à 20 min in een speciale pan of in de oven. Verpak ze daarna (warm) in krantenpapier en laat 10 min rusten; daarna zijn ze heel makkelijk te pellen.