Niet toegevoegd

Lamskoteletten en dahl van linzen met rabarber
De geurige en kleurige dahl kun je eten als hoofdgerecht en als bijgerecht. Meestal wordt hij geserveerd met witte rijst, of met mals naanbrood, dat zo typisch is voor de Indische keuken.
Dahl is een klassiek gerecht uit de Indische keuken op basis van peulvruchten. Het is een soort geparfumeerde en kruidige curry, rijk aan eiwitten, waardoor het gerecht erg geschikt is voor wie vegetarisch eet.
Je bewaart hem in. de groentela van de koelkast, en liefst niet langer dan een paar dagen, want hij wordt snel slap. Diepvriezen gaat dan weer prima. Was en droog hem daarvoor, snij in stukken en verpak ze in een diepvrieszak.
Als je niet dol bent op die pikante smaak, snij de radijzen dan eerst in schijfjes en laat ze een paar minuten trekken in gezouten water.
De jonge steeltjes en blaadjes van radijzen zijn perfect eetbaar. Stoom ze gaar en verwerk ze zoals spinazie. Ook lekker in soep, en zelfs in pesto.
De simpelste manier is asperges koken op z'n Engels: in hun bussel, rechtop in gezouten water, met de punten net boven het water. Om te checken hoe gaar ze al zijn, prik je met een mes in de punten. Voelt dat zacht? Klaar! Afhankelijk van de soort en de dikte reken je 12 à 20 min.
Let er bij het kiezen op dat de bloemkool mooie, frisse bladeren heeft: hoe meer blad, hoe langer je de kool kan bewaren. In de groentela van de koelkast bewaart ze in haar geheel 2 à 3 dagen, maar je kan ze langer goedhouden door ze in roosjes te snijden en die in een afgesloten doos in de koelkast te zetten.
Rauw in een salade of gesmoord in de pan: de wat scherpe smaak verzacht je met suiker, honing of... citrusfruit. De combinatie met partjes sinaasappel is ronduit subliem. Het loof en de steeltjes kun je drogen en als geurige smaakmaker gebruiken, bijvoorbeeld in soep.