Niet toegevoegd

Salade met aardbeien en mozzarella
Om van je salade een rijke en voedzame maaltijdsalade te maken, kan je volgende ingrediënten toevoegen:
Alles is natuurlijk een kwestie van een goed evenwicht te vinden. Zo combineer je beter niet én rijst, én linzen én quinoa in eenzelfde slaatje, want dat is niet gemakkelijk om te verteren. Overdrijven is ook niet nodig. Met vijf of zes verschillende ingrediënten maak je al een lekkere salade
Maak je croutons zelf: snij een restje brood in blokjes, meng ze met wat olijfolie, zout, peper en fijne kruiden en zet ze een paar minuten onder de ovengrill.
Vind je roquefort te sterk? Gebruik gorgonzola, die is wat milder en uiterst romig.
Voor nog meer smaak: bestrooi de salade met sesamzaadjes die je eerst roostert in een braadpan zonder vetstof.
Kies naar smaak en volgens het seizoen ook andere krokante groenten (wortelen, ui, selderij, komkommer, rode biet) met een paar malsere vruchten erbij (abrikoos, peer, pruim...).