Maaltijdsalade recepten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Maaltijdsalade recepten

Vind je klassiekers opnieuw uit dankzij onze saladerecepten

Wanneer de temperatuur stijgt, heb je misschien wel zin in iets fris en luchtigs op je bord. Een maaltijdsalade heeft het allemaal: oneindig veel texturen en smaken in één handig bord. Knapperig, kleurrijk en altijd overheerlijk. Je moet je niet bezighouden met koken, want de rauwe ingrediënten, raw food, doen al het werk. Wat we het leukst vinden is om harmonieuze combinaties te creëren. Enkele aardbeien, kerstomaatjes, mozzarella en olijven… Met dit zonnige bordje waan je je meteen op vakantie.

 

Salade, altijd een goed idee!

Beginnen bij de basis

De ideale salade bestaat voor 1/4 uit zetmeelrijke ingrediënten, 1/4 uit eiwitten en voor de helft uit groenten. Je mag natuurlijk spelen met de hoeveelheden zetmeel en eiwitten, zolang het grootste gedeelte maar uit groenten bestaat. Zorg er wel voor dat je altijd zetmeelhoudende ingrediënten in je salade verwerkt. Anders heb je waarschijnlijk na een uurtje opnieuw honger. 

Maaltijdsalade recepten

Gezond bommetje

Om van je salade een rijke en voedzame maaltijdsalade te maken, kan je volgende ingrediënten toevoegen:

 • Vezels: volkoren rijst en pasta, quinoa, …
 • Mineralen: granen, groene groenten, kaas, een oliehoudende substantie, …
 • Eiwitten: kaas, kip, eieren, linzen, kikkererwten, …
 • Vitamines: peterselie, wortelen, tomaten, avocado, frambozen, aardbeien.
 • Omega 3: vis, zaden, oliën, …

Alles is natuurlijk een kwestie van een goed evenwicht te vinden. Zo combineer je beter niet én rijst, én linzen én quinoa in eenzelfde slaatje, want dat is niet gemakkelijk om te verteren. Overdrijven is ook niet nodig. Met vijf of zes verschillende ingrediënten maak je al een lekkere salade

Groene salades

 • Scheur de sla altijd met je handen. Gebruik je een mes, dan oxideren de bladeren.
 • Je sla goed bewaren? Maak onmiddellijk na je aankoop de bladeren los, spoel ze en zwier ze droog
 • Spoel je salade in water met witte azijn. Daardoor hou je de sla knapperig
 • Wikkel hem in vellen keukenpapier of een schone doek
 • Leg een stuk droog brood bij je ingepakte salade. De droge korst neemt het vocht op en zo blijft de salade lekker fris.
 • Ziet je salade er niet meer zo fris uit? Laat tien minuten in een kom met lauw (of zelfs warm) water weken en dompel de sla nadien onder in een kom met ijswater. De thermische schok geeft weer kleur aan je salade.
 • Droog je salade goed af voordat je hem eet. Zo komt die frisse vinaigrette beter tot z’n recht
Maaltijdsalade recepten

Ideeën? We willen er meer!

Salades raak je nooit beu! Ze verrassen ons al met hun vele variaties: sla, slaharten en eikenbladsla met een zoete smaak of andijvie en krulandijvie met hun licht bittere smaak. We verkiezen ze vers en knapperig, simpelweg op smaak gebracht met een beetje vinaigrette, of heerlijk verfijnd zoals je zal zien in onze geweldige recepten. Op het vlak van originaliteit zit je alvast goed! Durf het aan om zowel onze verrassende en smaakvolle combinaties als onze vrije invullingen uit te proberen, waarin de originele smaak van elk ingrediënt tot zijn recht komt. Ready, set, GO!

Het geheim van onze driekleurige sla

Het geheim van onze lekkere zomersalade bestaat uit eikenbladsla, klassieke sla en groene salade… Drie 100% Belgische pareltjes, verenigd in een driekleurige sla en geteeld door Mirjam Vandoorne en Johan Desmet in hun Izegemse onderneming, in West-Vlaanderen. Deze driekleurige sla combineert het beste van deze drie variëteiten in één enkele mooie krop knapperige bladeren. Een product van dergelijke kwaliteit kon niet anders dan geselecteerd worden door Carrefour, die sindsdien nauw samenwerkt met dit koppel veeleisende producenten. Volg mee de rondleiding door hun bedrijf.