Overheerlijke recepten en tips voor een originele picknick | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Overheerlijke recepten en tips voor een originele picknick

picknick

Geniet van de zomer met deze picknickrecepten

De zomer komt eraan en het idee om een gezellige picknick te delen met je familie of vrienden hangt in de lucht. Of je dat nu in je tuin, in het park, of op een open plek in de stad doet, je past een picknick makkelijk aan naar je eigen wensen. Goed om eens van omgeving te veranderen terwijl je je portie frisse lucht opdoet. Al wat je nodig hebt is een picknicklaken en een mand vol lekkers om van een snelle maaltijd een echte ‘déjeuner sur l’herbe’ te maken. 

Psst... Ga aan de slag met onze tips

  • Gebruik zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Het is goed voor de planeet én voor de lokale economie.
  • Ga voor hergebruik. Als dat niet mogelijk is, kies iets recyclebaar: vergeet producten voor eenmalig gebruik… 
  • Vervang je koelelementen door glazen flessen. Vul ze de dag voordien voor ¾ met water (niet volledig, anders zouden ze ontploffen) en leg ze in de diepvriezer. Onderweg houden ze je gerechten fris en wanneer ze ontdooid zijn, lessen ze de hele dag je dorst.

Zero waste?

“Enkele maanden geleden ben ik de uitdaging aangegaan om minder afval te produceren. Ik probeer zo veel mogelijk producten voor eenmalig gebruik achterwege te laten, ik kies altijd voor herbruikbaar en ik probeer zo weinig mogelijk restjes weg te gooien door ze te verwerken in slimme gerechten. Het is elke dag een uitdaging, maar alle beetjes helpen en die maken uiteindelijk het verschil.” - Julia

Tips en tricks voor zero waste

  1. Je hoeft niet ver weg te gaan om je te amuseren. Plan je een picknick buitenshuis, ruil dan de auto in voor de fiets en ga op zoek naar een verborgen paradijs in de buurt. Goed voor het milieu en voor je conditie.
  2. Nog een leuk idee: een picknick in je woonkamer. Leg een mooi deken en enkele kussens op de grond en vrolijk de setting op met kaarsjes en een picknickmand. Het is minder idyllisch, maar zo veel romantischer
  3. Je hebt belegde broodjes of boterhammen voorzien? Gebruik in plaats van plastic- of aluminiumfolie wraps van bijenwas (herbruikbaar en wasbaar verpakkingsmateriaal met een laagje van bijenwas). Heb je die niet bij de hand? Een schone doek werkt even goed. Even handig en zo veel beter voor het milieu. 
  4. Meng de mayonaise, vinaigrette en andere sausjes nooit op voorhand door je bereidingen. Onder invloed van temperatuurschommelingen kunnen ze de smaak van je gerechten veranderen. Maak ze vooraf, en neem ze mee in hermetisch afsluitbare potjes om ze pas op het moment zelf te gebruiken
  5. Kies voor individuele porties om uit het vuistje te eten, zoals muffins, jars, vingerhapjes, wraps, … Kies je toch voor één gerecht? Verdeel dit al op voorhand in verschillende porties.
Picknickmand

alles wat je nodig hebt

Maak het je gemakkelijk met onze heerlijke sandwiches, wraps en kant-en-klare salades. Kies je favorieten uit ons brede aanbod en geniet zonder stress van je picknick. Lekker smullen zonder tijdverlies.

Panier de pique-nique