Niet toegevoegd

Vegan pannenkoeken
Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur
Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.
Chrome
Safari
Firefox
Met de bloem kun je volop variëren: vervang 50 à 100 g gewone bloem door boekweitmeel, maïsmeel, kastanjemeel of volkorenbloem.
Die krijg je door de helft van de melk te vervangen door blond bier, of door spuitwater. Je kunt ook de helft van de bloem vervangen door maïszetmeel. Voor dikkere, malsere pannenkoeken vervang je de helft van de melk door room.
Perfect pannenkoekenbeslag moet dikker zijn dan melk, maar vloeibaarder dan zure room... Is het te dik, voeg dan een beetje water of bier toe, geen extra melk.
Geef je pannenkoeken op en top crunch door ze op te dienen met 125 g noten (walnoot, pecan, amandelen, hazelnoten, …) of pitten (zonnebloem, sesam, pompoen, ...), grof gehakt en gemengd met 250 g honing die je eerst op een laag vuur hebt opgewarmd.
Meng 2 el oranjebloesemwater en de zeste van 1/2 sinaasappel door het beslag.
Vervang de helft van de melk door blond bier. Het beslag wordt er extra luchtig en geurig van.
Zeef ongezoet cacaopoeder tegelijk met de bloem.
Voeg 1 à 2 tl kaneel of ½ tl gemberpoeder en ½ tl muskaatnoot toe. En waarom niet het merg uit ½ vanillestokje?
Keuze te over: rum, cognac, Grand Marnier, calvados, pastis, cointreau…
Giet 2 el rozenwater bij het beslag, voor bloemrijke en uiterst geurige pannenkoeken.