Recepten voor een zomerse aperitief | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Recepten voor een zomerse aperitief

De apero van deze zomer: cocktails en bruschetta’s!

 

Het aperitief is het moment om de zomerkriebels terug te vinden en ervan te blijven genieten, samen met familie of vrienden. Hoe? Door verfrissende en originele drankjes te serveren voor je genodigden. Durf origineel te zijn met deze kleurrijke cocktails boordevol fruit. Proost, de glazen klinken vrolijk maar om het plezier compleet te maken, serveer je nog enkele heerlijke hapjes die je in één, twee, drie hebt gemaakt en die op enkele ogenblikken verslonden zijn. Laat je inspireren door onze recepten, maar aarzel niet om ze naar je hand te zetten volgens je eigen smaak en stemming…

Hilde
Hilde

“Een zwoele avond, een berichtje op WhatsApp, en vrienden die komen aanwaaien voor een geïmproviseerde apero. Ik kies voor simpele drankjes en hapjes om te serveren voor mijn gasten. Simpel, maar wel gesofistikeerd! Ik maak vaak sangria, het ideale aperitief voor een groot gezelschap. En het is makkelijk om te maken, goed voor mijn portemonnee, en iedereen houdt ervan. Voor de wijn – rood, wit of rosé – kies ik een heel betaalbare fles, want ik voeg veel andere ingrediënten toe om mijn sangria extra punch te geven: rum, wodka of Grand Marnier, sinaasappelsap, limonade, … Tot slot doe ik er vers of diepvriesfruit bij, of kruiden. En om te knabbelen? Even in de koelkast speuren: een groentenrestje of kaas op geroosterd brood, en voila: bruschetta’s met woweffect!”

Verrassingsijsblokjes

Voor een originele toets in je cocktails kun je je ijsblokjes ‘pimpen’. Het volstaat om ze 3 uur te laten bevriezen in de diepvriezer. Makkelijk om te maken, en nog prima tegen verspilling ook: je kan er namelijk overschotjes verse kruiden en fruit in verwerken!

  • Voor een pittige gin-tonic: Voeg een paar plukjes rozemarijn toe aan het water voor de ijsblokjes.
  • Voor een tropische toets bij bubbels: Giet een beetje mangosap bij het water voor de ijsblokjes
  • Om een pina colada te pimpen: Leg stukjes ananas in het water voor de ijsblokjes.
  • Om je mojito spannender te maken: Leg blaadjes verse munt in het water voor de ijsblokjes.
Recepten voor een zomerse aperitief

Bruschetta’s, voor ieder wat wils

Bruschetta is een originele antipasto uit Napels die bestaat uit het beleggen van een sneetje brood, geroosterd en ingewreven met knoflook. Maar bovenal is het een heerlijk hapje voor tijdens het aperitief als we geen inspiratie hebben. Van de meest klassieke met tomaten en oregano tot de meest verfijnde, er zijn zoveel bruschetta's. Je kan het zo gek niet bedenken. Welke schatten verbergen zich in je frigo of in de kast? We mixen, we stellen samen, we combineren ... en we proeven!

Recepten voor een zomerse aperitief