Niet toegevoegd

Gazpacho met groene asperges en peterselie-olie
Goed nieuws : groene en paarse asperges hoef je niet te schillen. Het volstaat om enkel het onderste deel van de steel - dat hard en vezelig is - eraf snijden met een scherp mesje.
Witte asperges schil je altijd. Dat doe je zo : pak het kopje voorzichtig vast en schil de asperge van de kop naar onderen met een dunschiller. Hergebruik de schillen als basis voor een heerlijke aspergeroomsoep of een heldere aspergebouillon die van pas komt als je risotto met asperges maakt.
Het voordeel is dat je osso bucco op voorhand kan klaarmaken en opwarmen als je aan tafel gaat. Hij verliest niets van zijn smaak, integendeel. Osso bucco serveer je met gremolata of persillade op zijn Italiaans. Veel meer dan peterselie, look en een zeste van citroen heb je hier niet voor nodig. Om af te wisselen kan je de citroen vervangen door appelsien of mandarijn. De peterselie kan je vervangen door koriander of munt. Deze persillade releveert heel wat vleessoorten en doet het ook wonderwel bij vis.