Rode vruchten, de wonderen van de zomer | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Rode vruchten, daar smullen we heel de zomer lang van!

Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen, braambessen… deze kleine bessen met zo’n delicate smaak hebben alles in hun mars om te plezieren: weinig calorieën, rijk aan tal van vitamines, lekker gezond. Vanaf de zomer schittert tot ieders plezier het volledige gamma van rode vruchten in onze rekken. Dit Belgische fruit wordt door zorgvuldig geselecteerde producenten geteeld en geplukt op het toppunt van hun smaak en aangeboden op de veiling, klaar om verwerkt te worden in gevarieerde en overheerlijke recepten.

 

Frambozen

De zijdezachte en vlezige framboos is de meest kwetsbare bes van deze selectie. Om volop te genieten van haar korte levensduur, respecteer je volgende voorschriften: bewaar frambozen niet langer dan een of twee dagen in de koelkast. Dompel ze niet onder in water: deze delicate vruchten zouden opzwellen en hun heerlijke smaak verliezen.

Rode vruchten, de wonderen van de zomer

Braambessen

Braambessen zijn veel donkerder dan hun nichtjes, de frambozen, en zijn echte gezonde snoepjes: rijk aan vitamines, oligo-elementen en antioxidanten. Braambessen smaken tegelijk zoet en zuur in de mond en passen dus perfect in zowel zoete als hartige bereidingen.

Rode vruchten, de wonderen van de zomer

Rode bessen

Deze pareltjes met zacht vruchtvlees hebben een licht zure smaak. Ze barsten van het sap en zijn dus verfrissend en dorstlessend. Wist je dat ze tot de minst calorierijke vruchten behoren en evenveel vitamine C bevatten als sommige citrusvruchten? Perfect om je zomergerechten op te vrolijken.

Rode vruchten, de wonderen van de zomer

Blauwe bessen

De kleine lekkere besjes hebben een prachtige blauwzwarte kleur en een geparfumeerde, licht zoete en zure smaak. Proef de bessen en laat ze barsten van smaak in je mond, of verwerk ze in een taart, confituur, sorbet en zelfs in een salade of in hartige gerechten waar ze een originele toets aan geven.

Rode vruchten, de wonderen van de zomer

Aardbeien

Onze aardbeien, uit Hoogstraten, maar ook uit Borgloon en Wépion, blijven natuurlijk de sterren van de rode vruchten. Van bij de eerste mooie dagen en hun hele seizoen lang, brengen aardbeien kleur op je bord en verwennen ze je smaakpapillen... samen met een stevige dosis vitamines en antioxidanten.

Rode vruchten, de wonderen van de zomer

De beste Belgische aardbeien

Om ervoor te zorgen dat je optimaal kan genieten van het aardbeienseizoen werkt Carrefour samen met een producent die 100% Belgische aardbeirassen van Kwaliteitsketen Carrefour garandeert. Ze zijn geselecteerd voor hun unieke smaak. Deze aardbeien worden in volle grond gekweekt en geproduceerd met respect voor het milieu en zonder synthetische pesticiden na de bloei. Wanneer ze rijp zijn worden ze met de hand geplukt om je de beste smaak te bieden.