Seizoensfruit | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Seizoensfruit

De zomer blijft duren dankzij het najaarsfruit!

 

Het fruit van het seizoen brengt ons troost door die mooie zomer nog even te laten duren: (water)meloen, druiven, vijgen, … Ze smaken als de zon op ons bord! Dit fruit is zoet en zacht en tegelijk goed voor de gezondheid. We vertellen je er alles over en inspireren je met duizend en een degustatiemogelijkheden. Geniet ervan!

Mengelmoes van meloenen

Galia, charentais, kanteloep, piel de sapo ... Subtiel zoet en heerlijk geurig: meloenen zijn nu de sterren van de rekken. En bovendien zijn ze een echte bondgenoot voor onze gezondheid! Meloenen zijn rijk aan bètacaroteen en daardoor goed voor de ogen, de huid en teint. Ze gaan het vasthouden van water tegen en zijn zelfs vochtafdrijvend.

GALIA :
Een meloen met zeer geurig, verfrissend vruchtvlees. Dien opals koude soep: pureer daarvoor het vruchtvlees en meng het met sinaasappelsap en porto. Bestaat ook in bio.

PIEL DE SAPO :
Zijn Spaanse naam betekent 'paddenvel', wegens de groene en gevlekte schil. Het vruchtvlees is wit en honingachtig, krokant en heel zoet.

CHARENTAIS :
Een lichtgroene meloen van de kanteloepfamilie. Het vruchtvlees is oranje, zacht, sappig en heeft een uitgesproken smaak. Heerlijk in combinatie met sommige types kaas, zoals verse geitenkaas, en ook lekker als confituur.

GELE HONINGMELOEN:
Gele honingmeloen smaakt fris, sappig en zoet. Het aroma is wat minder uitgesproken dan bij andere soorten meloen. Erg lekker in fruitsalade, punch of gewikkeld in rauwe ham.

Seizoensfruit

Seizoensfruit

Dorst? Watermeloen!

Met een watergehalte van 90% is watermeloen een van de meest vochthoudende en dus dorstlessende vruchten. Vanzelfsprekend laat dat hoge gehalte aan water weinig plaats voor vezels en vitamines, maar dit lekkere fruit bevat wel kostbare antioxidanten, zoals bètacaroteen en lycopeen, een carotenoïde waar de vrucht haar mooie rode kleur aan dankt. Heb je weleens spierkrampen, dan snelt watermeloen je te hulp: hij bevat namelijk kalium en vitamine B6.

Neig, die vijg!

Vijgen zijn bijzondere vruchten met alleen maar voordelen: zacht, subtiel, fijn, heerlijk ... En nog heel gezond ook!

1. Vijgen zijn rijk aan vezels en eiwitten, zitten boordevol antioxidanten, mineralen (kalium, calcium, magnesium) en vitamines (vitamines uit de B-groep, vitamine C ...).

2. Omdat de schil poreus is, wrijf je ze best schoon met een vochtige handdoek voor je ze eet. Wil je ze toch wassen, spoel dan de schil en droog ze meteen af. Zo vermijd je dat ze water opzuigt en de vrucht snel bederft.

3. Verse vijgen bewaar je in de koelkast, in een afgesloten doos; ze slorpen namelijk alle geurtjes op.

4.  Je kan ze rauw of bereid eten.

Lekker happen in druiven!

Hét energiegevende fruit bij uitstek. Druiven werken ook tegen veroudering, bevatten veel mineralen, weinig calorieën én zijn ontgiftend. Je eet ze als echte snoepjes en krijgt er de weldaden zomaar bij ...

Druif als ijsblokje

Spoel druiven onder een straaltje water en leg ze in de diepvriezer. Na 1uur kun je ze in een glas witte wijn leggen, voor een decoratief (en koel) element bij het aperitief.

Jasje uit

Hou je wel van druiven maar niet zo van hun vel? Dompel ze 10 seconden in kokend water en leg ze meteen in ijswater. Je zult het merken: het vel komt er vanzelf af!

Shop online bij Carrefour