Seizoensgroenten | Carrefour

Je tijdstip

Seizoensgroenten

Leg je boodschappenmandje vol met groene groenten

 

Het seizoensaanbod kleurt ons bord groen: broccoli, selder en andijvie zijn de sterren van het moment. Dat komt goed uit: ze zijn heerlijk en hebben uitzonderlijke voedingskwaliteiten! Ontdek hun geheimen en onze verrassende suggesties om ze te degusteren.

Minestrone met witte selderij

Witte selder onderscheidt zich van zijn groene neef door zijn zachtere smaak. Je stooft hem bij voorkeur in een witte saus of bechamelsaus. Verrassender: witte selderij past perfect bij puree of groentebouillon. Er worden hem heel wat gezondheidsvoordelen toegeschreven. Zo zou witte selderij een negatief caloriegehalte hebben (verbrandt er meer dan hij zelf bevat) en lustopwekkend zijn. Maar dat is nog nooit bewezen ...

Supersalade van groene selderij

Alles is lekker aan een groene selderij! Zijn sterke aroma pept bij uitstek soep en fonds voor sauzen op. Heerlijk in visbouillon en bij alle bereidingen met mosselen. Krijg je een volledige selderij moeilijk opgewerkt? Was de bladeren en de stengels grondig en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet zo 10 minuten in de oven op 100°C. Zodra alles gedroogd is, stamp je de selderij in de vijzel tot poeder. Meng dit met grof zeezout of strooi het puur als smaakmaker in vinaigrette, bij mayonaise, in risotto, puree ...

Sudderpotje van rundsvlees met kokos en groene boontjes

Groene boontjes zijn niet geschikt om rauw te eten. Net als andere peulvruchten bevatten ze een giftige stof die verdwijnt tijdens de bereiding. En hoe kies je nu boontjes in de winkel? Boontjes moeten dun, lang en stevig zijn, met een egale tint zonder plekken. Test de versheid door er een te plooien: het moet meteen breken en een druppel vormen.

Romige pizza met heerlijke broccoli

Broccoli, van oorsprong een Italiaanse groente, is een van die superfoods die boordevol voedingsstoffen zit en een uitstekende reputatie geniet als natuurlijke bestrijding tegen mogelijk woekerende (kanker)cellen. Maar daarvoor eet je broccoli het best rauw, met een yoghurtsausje en verse kruiden, of fijn geraspt en over een salade gestrooid. Niet altijd haalbaar, dus als je ze toch bereidt, hou dat dan vooral kort en stoom ze liever dan te koken (maximaal 5 minuten). Kook ze nooit langdurig.

Andijvie in een stoemp! 

Andijvie is geen soort sla, wel een cichorei en dus heel nauw verwant aan onze nationale groente, witloof. Vandaar ook de uitgesproken bittere smaak. Andijvie is een bijzonder krokante groene bladgroente die je zowel rauw als bereid kunt eten. Gebakken in de pan, gesmoord, gevuld, in een ratatouille of een gratineerschotel. In sommige bereidingen kan andijvie ook spinazie vervangen.

Shop online bij Carrefour