Zero waste brunch na de feesten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zero waste brunch na de feesten

Zero waste brunch

Lekkere ideeën voor een brunch met restjes

 

Na het feest blijft er altijd wel wat over. Het hoort erbij! Met deze heerlijke ideeën tover je met je overschotjes van de dag voordien een uitgebreide brunch op tafel. Ideaal voor als je gasten overnachten. Of gewoon om zelf van te genieten!

Lilia
Lilia
44 jaar

“Wij zijn erg bezig met 'vooral niks verspillen'. En dus is er altijd wel een gerecht op basis van restjes van het feestdiner. Quiche, omelet, empanada, croques... alle combinaties zijn mogelijk, voor elk wat wils dus!”

Pastilla met pit

In deze traditionele schotel uit de Maghreb kun je àl je restjes gevogelte verwerken: kalkoen, kip, eend, duif, kwartel... Dat alles in een mix van zoet en hartig, nog opgesmukt met amandelen en heerlijk geparfumeerd met kaneel.

Pannenkoeken of koffiekoeken?

Nora
Nora
64 jaar

“De kleinkinderen hebben het liefst croissants of chocoladekoeken. Ik haal bij de bakker ook de favoriete pistolets van mijn man. En elk jaar zoek ik een origineel eigerecht.”

Lilia
Lilia
44 jaar

“Pannenkoeken! Flensjes, pancakes, poffertjes... alle wat je kunt opdienen met bosbessenjam en ahornsiroop.”

Geen pannenkoeken, maar pancakes!

Malse, smeuïge flensjes horen in Noord-Amerika bij het ontbijt en worden traditioneel opgediend met esdoornsiroop en een klontje boter. Maar niemand houdt je tegen om ze op te smullen met vers seizoensfruit, of genappeerd met chocoladesaus.

Typisch Britse pasteitjes

Deze pasteitjes of 'pies' zijn geïnspireerd op de traditionele Engelse keuken. Je kunt ze perfect bereiden met restjes kip, rundsvlees of wild, maar evengoed met vis, groenten en cheddar. Makkelijk te maken, en een must bij een Very British brunch!

Vind een Carrefour-winkel in jouw buurt