BBQ-tips,BBQ-tips | Carrefour

Onze tips voor een goedkope barbecue

Maak zelf je brochettes! Het is heel makkelijk, veel creatiever en goedkoper. Wissel stukjes vlees af met groenten zoals champignons, paprika, ui… of stukjes fruit zoals ananas of perzik. Het fruit en de groenten geven extra smaak aan het vlees en zorgen dat het langer sappig blijft.

Om overbodige uitgaven én verspilling te voorkomen is het belangrijk om goed uit te rekenen welke hoeveelheden eten je nodig hebt. Reken per persoon: tussen 200 g (worst, steaks,…) en 250 g (ribbetjes )vlees of 300 g gevogelte. Voorzie daarbij 75 g pasta, rijst of taboulé (ongekookt gewicht). Vegetarisch? Reken op 150 g tofoe, halloumi of quorn en 150 g peulvruchten zoals linzen of kikkererwten.

Maak je eigen marinades. Om bijzondere smaken op tafel te toveren, heb je geen peperdure ingrediënten nodig. Werk met specerijen, kruiden, olie, sap van citrusvruchten… om je eigen, hoogst originele marinades te creëren. Heb je te veel? Rauw vlees in een marinade kun je tot 3 maanden bewaren in de diepvriezer!