Tips voor desserts,Tips voor desserts | Carrefour

Onze tips voor een dessert tegen spotprijzen

Maak er een gewoonte van om altijd enkele basisingrediënten in huis te hebben. Niet duur en je kan ze gebruiken bij de bereiding van heerlijke taarten, gebak, koekjes, ijsjes (bloem, boter, suiker, eieren…), seizoensfruit en ziezo, je kan genieten van zelfgemaakte lekkernijen!

Wist je dat appelen en peren de goedkoopste fruitsoorten op de markt zijn? Ze zijn overheerlijk in een taart, crumble, gepocheerd in een vanille- of kruidensiroop of geroosterd in de oven met honing en kaneel.

Zelfgemaakte sorbet zonder ijsmachine? Natuurlijk kan dat! Aardbeienijs of sorbet van rood fruit maak je zonder machine. Je zal ervan gaan watertanden. Meng het gekozen fruit en werk je sorbet af met kokoswater of amandelmelk vooraleer je het 4 uur laat rusten in de diepvriezer. 

Zelfgemaakt kastanje-ijs bereiden in 1 minuut? Een doos kastanjepuree en een doos gezoete gecondenseerde melk is alles wat je nodig hebt. Meng en giet in een bewaardoos, ½ uur in de vriezer en voilà, het lekkerste en romigste ijs van de zomer!