Picknicktips,Picknicktips | Carrefour

Onze tips voor een praktische en voordelige picknick

Stel je menu samen op basis van de groenten om plezier, een klein budget en balans met elkaar te combineren. Als voorgerecht zijn komkommers, radijsjes, wortelen en kerstomaatjes, eenmaal gewassen en in stukjes gesneden, overheerlijk in een dip zoals hummus en andere tonijnrillettes.

Denk aan hartig gebak en quiches, makkelijk om mee te nemen. Aan de eieren, bloem en melk voeg je groenten, blokjes ham, olijven, kaas en een flinke dosis kruiden toe. En waarom geen tortilla op basis van aardappelen en rucola?

Van een maaltijdsalade maak je een volwaardig gerecht dankzij de schatten in je koelkast. Ga voor mix & match met restjes kip, gebraad of pasta gegarneerd met kruiden naar keuze (peterselie, koriander, bieslook, kervel). Om het geheel minder vettig te maken gebruik je yoghurt, mosterd en citroen om klaargemaakte mayonaises of vinaigrettes te vervangen.

Vervang de frisdrank door een heerlijk alternatief: water gearomatiseerd met fruit of kruiden. Heerlijk verfrissende zelfgemaakte drankjes.