Gevarieerde ontbijtrecepten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevarieerde ontbijtrecepten

Ontbijten, maar dan anders

 

Bots jij ook vaak tegen de ochtendrush aan? Een ontbijt met een knapperige appel onderweg of yoghurt die je in drie lepels naar binnen speelt. Vandaag profiteren we van het thuiswerken om eens opnieuw na te denken over het ontbijt, met veel creativiteit en een goed humeur.

Sleutelwoord: balans

Sta jij ook iedere ochtend met een hongerig gevoel op? Dan ben je goed bezig! Voedingsdeskundigen zijn het er unaniem over eens: het ontbijt moet overeenstemmen met 25% van je dagelijkse behoeften. Dus, maak van deze essentiële maaltijd een uniek moment waar plezier en variatie niet moeten onderdoen voor gezondheid. Of het nu hartig of zoet is, probeer deze recepten. Het ene zal je lekkerder vinden dan het andere, maar neem vooral de tijd om ervan te genieten.

Om goed gezind en energiek te blijven kan je wel een boost gebruiken, toch? Dus doe jezelf een plezier en laat je inspireren door onze gezonde en evenwichtige recepten. Focus op voedingsmiddelen die je goed doen, zet in op drankjes die je ’s morgens een boost geven en herontdek de voordelen van een ontbijt met superfoods waar je meteen energie van krijgt.

Recettes de petit déjeuner sucrées et salées

Stop! Maak tijd om jezelf een plezier te doen

Zonder al te veel denkwerk kan je aan de slag met onze supermakkelijke recepten. Zout of zoet, genieten in kleine slokjes of met goed gevulde lepels… Je hebt geen geraffineerde ingrediënten of het talent van een sterrenchef nodig. En wat je helemaal zelf hebt gemaakt, smaakt altijd beter!

Kies voor gember om je dag goed te beginnen. Het geeft je energie, dat is ondertussen al bewezen, maar het heeft ook nog heel wat andere verborgen krachten. Zo werkt het antioxiderend en antibacterieel.

Oei, geen kokosolie? Zonnebloem-, koolzaad- of arachideolie zijn perfecte alternatieven. Deze plantaardige, neutrale oliën overheersen niet en zorgen ervoor dat de andere ingrediënten hun smaak niet verliezen.

Liefhebbers van hartige smaken, wees gerust, we zijn jullie niet vergeten. In dit recept dragen avocado en ei bij aan een gezonde en evenwichtige maaltijd.

Klaar om je brood zelf te maken?

Thuis zijn geeft ons opnieuw tijd en zin om eenvoudige dingen te doen, zoals je eigen brood bakken. Bloem, water, zout, zuurdesem of gist, meer heb je niet nodig om een knapperig goudbruin brood te maken dat een heerlijke geur in de keuken verspreid. Wat houdt je tegen? Geen broodbakmachine? Dat hoeft zelfs niet! Je oven doet het prima. En aarzel vooral niet om wat af te wijken van het recept en er een speciale, heerlijk zoete creatie van te maken.

Recettes pour faire son pain maison

Koken, da’s kinderspel

Je ontbijt delen met diegenen die je graag ziet, wat is er beter dan dat? Dek royaal de tafel en neem de tijd om deze eerste maaltijd van de dag goed te organiseren om de eetlust op te wekken. Grote en kleine kinderen kunnen helpen bij de voorbereiding van het ontbijt. Maak van de gelegenheid gebruik om te praten met elkaar, samen te lachen, verhalen te vertellen. Kortom, geniet van dit moment…

Koken met de kinderen, dat is ideaal om ze plezier maken en nieuwe dingen leren te combineren. Je leert ze de hoeveelheden en volgorde van de verschillende stappen te respecteren om tot het finale resultaat te komen, zichzelf langer te concentreren en zelfstandiger te worden. En dat is nog niet alles: ze proberen nieuwe smaken proberen, ontdekken de herkomst van ingrediënten,…

Préparer le petit déjeuner en famille