Kook makkelijk meerdere maaltijden in één keer | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kook makkelijk meerdere maaltijden in één keer

Win tijd door twee maaltijden tegelijk te bereiden

 

En als we de maaltijden van de week nu eens vooruit planden? We doen mee aan het nieuwe batch cooking en passen onze menu’s aan met hier en daar een twist in ingrediënten. Zo krijg je gezonde, betaalbare maaltijden die ook nog snel klaar zijn. Ideaal dus om te genieten van heerlijke gerechten en toch meer tijd voor jezelf over te houden. Vooruit, aan het fornuis!

1 basisrecept voor 2 heerlijke maaltijden

Tussen het werk, de klussen en het sporten in is het niet altijd makkelijk om gezond te eten. Daarom stellen we je 3 duo-recepten voor waarmee je veel tijd bespaart. Het concept? Kook één gemeenschappelijk basisgerecht voor twee schotels. Zo tover je daarna heel snel twee compleet verschillende maaltijden op tafel. 

Kook makkelijk meerdere maaltijden in één keer

Batch cooking: probeer het ook!

Batch cooking is een Angelsaksische manier van koken die letterlijk ‘een hele lading tegelijk koken’ betekent. Met andere woorden: je maakt de maaltijden van de werkweek in één keer, zodat je daarna alleen nog maar gerechten moet opwarmen na een vermoeiende werkdag. Resultaat? Behalve de tijdswinst, levert deze kookmethode ook de mogelijkheid op om op een doordachte manier boodschappen te doen voor de hele week. Zo vermijd je ook verspilling, want alle ingrediënten worden opgebruikt. 

Stergerechten bij batch cooking

Kies vooral voor ovenschotels, ragouts, stoofpotjes, gratins, hachée: die zijn makkelijk op voorhand te maken. En vooral: het is makkelijk er in één keer een grote hoeveelheid van te maken. Zodra het gerecht klaar en afgekoeld is, verdeel je het in porties die zo in de diepvriezer kunnen. Zo heb je in geval van nood of weinig tijd altijd een volledige, afgwerkte maaltijd binnen handbereik. Da’s handig! 

Maaltijden in de diepvriezer, klaar om te serveren

  • Balletjes in tomatensaus, soep, ratatouille, gratins en hachée parmentier: allemaal gerechten die prima geschikt zijn voor de diepvriezer. Maak er een grote hoeveelheid van en vries ze in kleinere porties in. Tip: bewaar in je diepvriezer ook altijd een balletje pizzadeeg, verpakt in plasticfolie, voor een heerlijke huisgemaakte pizza. Alleen nog garneren, en hop de oven in!
  • Om de ontwikkeling van ziektekiemen te voorkomen, verpak je al deze schotels hermetisch, in goed afsluitend materiaal.