Koopkracht tips | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Koopkracht tips

Al onze tips om jouw koopkracht te bewaren

Een goed budgetbeheer betekent ook slim boodschappen doen. En vaak heb je daar alleen een goede organisatie voor nodig. Daarom hebben we voor jou heel wat tips verzameld om jouw koopkracht te bewaren. Maar dat is niet alles! Ontdek ook onze budgetrecepten om te genieten zonder kopzorgen!

Hoe boodschappen voorbereiden?

 1. Plan een weekmenu
  Stel een weekmenu op en hou daarbij rekening met de promoties van het moment en met wat je al in je kasten hebt liggen. Maak zo een boodschappenlijstje en hou je daaraan in de winkel.

 2. Profiteer van de promoties
  Ga door de folders en selecteer de promoties die jou interesseren. Profiteer ervan om producten te kopen die je kan diepvriezen of die lang goed blijven. Ga in de winkel naar de rayon snelverkoop om te zien of je er niets vindt ter vervanging van een van de producten op jouw lijst.
Koopkracht tips

Hoe je budget beheren tijdens het boodschappen doen

 1. Vergelijk de prijzen
  Om de prijzen van producten beter te vergelijken, bekijk je de prijs per kilo, liter of eenheid! Ze staan aangegeven op de prijsetiketten in de rayons.

 2. Gebruik de SelfScan
  Doe je boodschappen met de SelfScan! Zo hou je constant in het oog hoeveel artikelen je meehebt en wat je voorlopige totaalbedrag is. Handig om je budget onder controle te houden. Bovendien krijg je tijdens het scannen info over de promoties. Tip: scan ook de artikelen in promotie, de korting wordt verrekend aan de kassa.
Koopkracht tips

Hoe bewaar je voedingsproducten beter

 
 1. De diepvries in
  Vlees en vis? In de diepvries! Je kan het verse vlees en de verse vis van Carrefour diepvriezen op een temperatuur van -18°C. Verpak ze in plasticfolie: zo gaat er geen vocht verloren en blijven de producten sappig. Consumeer het vlees of de vis binnen de 3 maanden en laat ze traag ontdooien in de koelkast. 

 2. Voorgesneden groenten? Hoe kan je ze bewaren?
  Voorgesneden groenten mag je gewoon invriezen en zo tot ongeveer 1 jaar behouden. Grof gesneden groenten als snoepwortelen kun je (ongeveer een week) in de koelkast bewaren in een afgesloten pot met water. Ideaal als tussendoortje! Wil je vers gesneden groenten verwerken in een slaatje maar zijn ze wat slap? Dompel ze een half uurtje in ijswater!
Koopkracht tips

Koopkrachtacties

Nu alle prijzen stijgen, blijft Carrefour zich inspannen om je elke dag opnieuw een duwtje in de rug te geven. Met onze Koopkrachtacties willen we ervoor zorgen dat iedereen zorgeloos boodschappen kan doen. Daarom voert Carrefour concrete acties in om je te helpen je budget te beheren.

Koopkracht tips