9 onmisbare conserven in je kast | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

9 onmisbare conserven in je kast

9 conserven die niet mogen ontbreken in je voorraadkast

Snel klaar, goedkoop en makkelijk te bewaren: conserven zijn de verborgen schat van onze voorraadkast. Onmisbare klassiekers die je altijd in huis moet hebben om gezonde en goedkope gerechten mee te maken. 

#1. Kikkererwten

Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten: probeer ze in een salade, pasta, soep en natuurlijk hummus, voor een heerlijk aperitief. En gooi het vocht van de kikkererwten niet weg! Het is een perfect alternatief voor een eiwit in mayonaise, chocolademousse, meringue… 

#2. Linzen

Verwen jezelf met linzen: ze zijn rijk aan eiwitten en ijzer. Voeg ze toe aan je salades en soepen of verwerk ze in een dahl of stoofpotje. Een ingrediënt dat niet alleen barst van de smaak, maar waarmee je ook tijd wint! 

#3. Maïs

Maïs geeft je een boost van eiwitten, vezels en koolhydraten. Te gebruiken in een salade, quiche, soep, taco’s… allemaal verschillende recepten waarin de alom bekende zoete smaak van maïs helemaal tot zijn recht komt.  

#4. Rode kidneybonen

Rode kidneybonen zijn een goede bron van eiwitten, vezels en ijzer. Je vindt ze terug in heel wat Mexicaanse specialiteiten, maar gebruik ze zeker ook eens in een curry, soep en zelfs in gebak, zoals een chocoladefondant! 

#5. Erwten

Klein van omvang maar rijk aan eiwitten, ijzer en koolhydraten: erwten bezorgen je bovendien snel een gevoel van verzadiging. Gebruik erwten in groenteburgers, risotto, quiche, velouté, cake of Kantonese rijst. 

#6. Witte bonen

Deze peulvruchten zijn rijk aan plantaardige eiwitten, koolhydraten, mineralen en oligo-elementen en dus een troef op vlak van voedzaamheid. Geniet ervan bij een ontbijt op z’n Brits, in een stoofpotje, soep of in tomatensaus.  

#7. Tomaten

Tomaten in blik, in al hun vormen, zijn perfect om het hele jaar lang te genieten van hun zonovergoten troeven. Zo win je tijd wanneer je bolognesesaus, soep, lasagne of pizza klaarmaakt.  

#8. Champignons

Heel of in schijfjes: je kan champignons uit blik het hele jaar lang gebruiken in je bereidingen. Handig voor een bolognesesaus, champignons in roomsaus of risotto. 

#9. Tonijn

In een paar seconden open je het blik en laat je de tonijn uitlekken. Voeg toe aan een heerlijke salade en klaar! Probeer ook zeker in een hartige taart of met een hardgekookt ei, citroensap en peterselie in brickdeeg voor het aperitief.