Makkelijk menu | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Makkelijk menu

Trakteer je gasten op een verrukkelijk en makkelijk te bereiden menu

 

En als we de zomer nu eens nog wat rekten, tijdens een gezellig maal onder vrienden? Om zelf volop te kunnen genieten van het gezelschap zonder de hele tijd in de keuken te moeten staan, mik je op een vrolijk en makkelijk te maken menu met zonovergoten aroma’s en smaken. De gerechten en de bijpassende wijn hebben we al voorzien: geen stress, alleen een spectaculair menu waarmee je bij iedereen scoort!

Het aperitief dat eruit springt

Een makkelijk en spectaculair aperitief zelf maken? Dat kan! Door bijvoorbeeld een paar basisrecepten en twist te geven, of door te spelen met vormen en kleuren, heb je in 10 minuten je aperitiefhapjes klaar. Blini’s, dips, mediterrane spiesjes of een sensationele aperitiefkrans: lange voorbereidingen zijn echt niet nodig om de smaakpapillen van je gasten te verwennen. Een makkelijk en origineel aperitief, wie doet beter?

Starten in schoonheid

Aantrekkelijke voorgerechten, snel gemaakt maar met een smaak om voor te smelten? We storten ons op eenvoudige recepten met weinig ingrediënten. Veggie, met vlees of vis: er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. En als we eens gingen voor arancini met een smeltend (kaas)hart? Dat smaakt naar meer, en het is zo makkelijk! De bereide arancini kun je ook invriezen, om er later nog eens van te genieten. En nog eens.

Maak er een compleet hoofdgerecht van

Voor een tegelijk smakelijke en praktische hoofdschotel kiezen we recepten die je vooraf kunt maken, zoals onze zalige bouillabaisse. Prachtig in de borden, en ideaal als je gasten krijgt: je moet je namelijk niet meer in de keuken terugtrekken als ze aankomen, alles is dan al klaar! Extra tip: de beste gerechten als je vooraf wilt koken zijn gerechten met saus die de tijd hebben gehad om te sudderen, en ovenschotels die je op het laatste moment alleen nog moet opwarmen.

Een zoete toets

Wat zou een menu zijn zonder dessert? Fruitig, met chocolade of romig: heel veel nagerechten kun je prima op voorhand maken. Om in een paar minuten tijd een simpel dessert klaar te krijgen, kies je voor ingrediënten die je toch al in huis hebt: suiker, boter, eieren, bloem, fruit, koekjes, chocolade, room. Daarmee kun je bijvoorbeeld crumbles, chocolade-moelleux of zelfs elegante verrines maken.