Niet toegevoegd

Stracciatella met sinaasappel
Uitgehold fruit kan je hergebruiken als beker. Het is erg praktisch en het lukt met ananas, citroen, meloen of kokosnoot. Wauw-effect gegarandeerd!
Je houdt van romig ijs? Haal het ijs uit de diepvries als het begint te stollen (na 20 minuten), klop het op en plaats het terug in de diepvries. Herhaal dit minstens 3 maal. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe romiger je ijs zal zijn.
Soms komt de inspiratie door je koelkast of kast open te trekken! Fruit, chocolade, een restje vanille , kruiden,…. Improviseer en bereid kleine porties met verschillende smaken. Anti-verspilling en low budget.
Maak een heerlijke watermeloen basilicum sorbet: snij de watermeloen in blokjes van +/- 4 cm, ontpit ze, plaats de blokjes op een schaal en zet deze minstens een uur in de diepvries. Mix ze daarna met het sap van 1 citroen, 100 g suiker en een dertigtal basilicumblaadjes.
“De bereiding van ijs en sorbet is eigenlijk makkelijk en leuk om te doen! Mijn specialiteit? Kokosijs. Ik maak het ’s morgens klaar zodat de kinderen er in de namiddag van kunnen smullen. Je brengt 40cl kokosmelk met 10 cl melk aan de kook. Je klopt het geel van 4 eieren met 80 g suiker en voegt dit toe aan de melk. Je laat het geheel enkele minuten terug opwarmen terwijl je geleidelijk 100 g geraspte kokos en 20 cl vloeibare room toevoegt. Alles goed mengen en 5 uur in de diepvries plaatsen. De kinderen zijn er gek op … en ik ook!”