Makkelijke ijsrecepten zonder ijsmachine | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Makkelijke ijsrecepten

 

Het is het seizoen van de ijsjes! Maar wat als je thuis geen ijsmachine hebt en toch zelf ijsjes wilt maken? Ontdek hier onze makkelijke en inspirerende recepten voor ijslolly’s en sorbets. Zo wordt de zomer fris en fruitig!

IJS TIPS

Het werkt!

Uitgehold fruit kan je hergebruiken als beker. Het is erg praktisch en het lukt met ananas, citroen, meloen of kokosnoot. Wauw-effect gegarandeerd!

De ‘crème de la crème’

Je houdt van romig ijs? Haal het ijs uit de diepvries als het begint te stollen (na 20 minuten), klop het op en plaats het terug in de diepvries. Herhaal dit minstens 3 maal. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe romiger je ijs zal zijn.

Kijk eens in je kast

Soms komt de inspiratie door je koelkast of kast open te trekken! Fruit, chocolade, een restje vanille , kruiden,…. Improviseer en bereid kleine porties met verschillende smaken. Anti-verspilling en low budget.

Teveel watermeloen ?

Maak een heerlijke watermeloen basilicum sorbet: snij de watermeloen in blokjes van +/- 4 cm, ontpit ze, plaats de blokjes op een schaal en zet deze minstens een uur in de diepvries. Mix ze daarna met het sap van 1 citroen, 100 g suiker en een dertigtal basilicumblaadjes.

Valérie
Valérie

“De bereiding van ijs en sorbet is eigenlijk makkelijk en leuk om te doen! Mijn specialiteit? Kokosijs. Ik maak het ’s morgens klaar zodat de kinderen er in de namiddag van kunnen smullen. Je brengt 40cl kokosmelk met 10 cl melk aan de kook. Je klopt het geel van 4 eieren met 80 g suiker en voegt dit toe aan de melk. Je laat het geheel enkele minuten terug opwarmen terwijl je geleidelijk 100 g geraspte kokos en 20 cl vloeibare room toevoegt. Alles goed mengen en 5 uur in de diepvries plaatsen. De kinderen zijn er gek op … en ik ook!