Niet toegevoegd

Regenboog-zalmbrochettes met zoete aardappelfrietjes
Pimp je groenten om ervoor te zorgen dat je kinderen ze opeten: verander ze in spaghetti, maak er stokmannetjes van, verwerk ze in hartige recepten zoals muffins, pannenkoeken of wafels…
“Wat eten we vandaag?” Het begint allemaal met deze universele vraag. Zelfs met weinig ingrediënten kan je gezonde en originele maaltijden bereiden. Zelfs grappige gerechten zijn mogelijk! Zo zorg je ervoor dat de kleinsten ook groenten eten. Een ‘simpele’ croque monsieur kan verfijnd worden met een laagje bechamelsaus op de sneetjes ham en kaas. Een omelet wordt in één klap gastronomisch door er een beetje truffelolie aan toe te voegen. Courgettepuree verandert plots in een wafel…
Het is duidelijk dat de meeste ‘snotneuzen’ gaan voor pizza, pasta en frietjes als we hen de keuze laten (sommige volwassen ook, toch?). Om dat te voorkomen neem je best even de tijd nemen om samen na te denken over het weekmenu. Schrijf op enkele kleine stukjes papier alle gerechten die jullie graag zouden eten. Zorg ervoor dat je zowel gezonde gerechten als ‘guilty pleasures’ hebt. Vouw de briefjes in twee en doe ze allemaal samen in een kom. Kies iedere dag één briefje en maak het gerecht samen klaar.
Thuis zijn brengt de meesten van ons terug naar de essentie. Maak van de gelegenheid gebruik om aan je kinderen uit te leggen hoe belangrijk het is, nu meer dan ooit, om lokaal en seizoensgebonden te koken. Laat ze proeven van seizoensfruit en -groenten, verbreed hun horizon, laat ze nieuwe smaken testen en nieuwe texturen ontdekken… Voor de iets oudere kinderen kan je we ook nieuwe gerechten uitproberen. Je stimuleert hen zonder dat ze het zelf beseffen en dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Zoete recepten staan niet noodzakelijk gelijk aan chocolade en suiker. Naast vers fruit kan je ook granen, gedroogd fruit, havermout,… aan het gerecht toevoegen.