
Frozen yoghurt met rood fruit en granola
Zin om het recept van frozen yoghurt te personaliseren? Voeg er je favoriete vruchten en garnituren aan toe: bosbessen, bananen, kersen, abrikozen, kleine stukjes meringue, muntblaadjes… En als je bevroren fruit gebruikt, laat het dan ongeveer 10 minuten ontdooien terwijl je de andere ingrediënten verzamelt. Het eindresultaat zal zijdezacht en onweerstaanbaar zijn!
Heb je nog een beetje chocolade eitjes over? Dan kan je ze bij dit recept gebruiken. Ook een mix van zwarte en melkchocolade is geschikt voor dit recept. De mendiants kunnen worden gemaakt met zwarte, witte of melkchocolade. Voor de afwerking neem je wat je in je voorraadkast hebt liggen: pinda’s, rozijnen of gedroogde abrikozen, geroosterde amandelen of hazelnoten, sesamzaadjes, sinaasappel- of citroenzeste… Of kies voor stukjes kokosnoot, banaan, abrikoos, vijg, papaja… voor een meer exotische variant. Veel plezier!
Natuurlijk is dit recept ook lekker met aardbeien of rood fruit uit de diepvriezer. Haal de vruchten snel door de keukenrobot om ze grof te hakken, dat volstaat.
“Help, ik heb geen safraan!” Vervang de saffraan in dit voortreffelijke dessert door 1 tl kaneel en voeg het sap van één biosinaasappel toe wanneer de rijst bijna gaar is. Je kan ook de zeste van de sinaasappel nemen, hem in dunne reepjes snijden en konfijten met suiker en water tot de zestes zacht zijn.
Het aardbeienseizoen komt net piepen. Vind je het te vroeg voor verse aardbeien? Geen probleem. Rode vruchten uit de diepvries doen het uitstekend in dit ijsje. Geen fan van pistachenoten? Doe er een andere notensoort in. Echt heerlijk!
Heb je geen bakvorm voor muffins? Daarom hoef je je deze zoete zonde nog niet te ontzeggen. Volg gewoon het recept en giet de warme mengeling in mokken of espressokopjes. Goed aandrukken en laten afkoelen. Daarna pas je lepel erin zetten.