Kids,Kids | Carrefour

Eten dat kinderen blij maakt

Zoals je weet, staan kinderen graag eens in de keuken, ook al wordt het dan misschien een rommeltje. Het idee is om hen te betrekken bij het maken van deze twee evenwichtige, makkelijke en snelle recepten voor 4 of meer handen. Trekt je kind zijn of haar neus op voor wortelen of broccoli? Ga je de uitdaging aan om ze van mening te doen veranderen?

Tip

Geen fan van hesp in je hartige wafel? Je kan dit vervangen door een blikje tonijn in eigen nat (goed op voorhand laten uitlekken) of zalm. Je kan de wafels ook met andere groenten maken, zoals broccoli en bloemkool of, als je weinig tijd hebt, fijn gesneden groenten uit de vers- of diepvriesafdeling.

Tip

Deze minipizzaatjes kan je makkelijk klaarmaken met de restjes uit je koelkast of diepvriezer. Het ideale recept, op z’n Italiaans: een mooie hoeveelheid groenten, een beetje vlees en een klein beetje kaas. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een versie met broccoli, mozzarella en worstjes. Om van te smullen! 

Ontdek ook de recepten van vorige weken

Tip

Wees slim en creatief! Begin met het verwerken van groenten in de favoriete gerechten van je kinderen. Nog beter, laat ze zelf hun favorieten groenten kiezen, met een zoete smaak zoals wortelen, zoete aardappel, erwtjes. En betrek hen vooral bij het klaarmaken van hun maaltijd.

Tip

Ai! Geen amandelpoeder… Vervang het door hazelnootpoeder of gemixte pijnboompitten.  Smaak verzekerd! Ook havermoutvlokken of paneermeel werken goed.

Tip

Heb je restjes kip van de vorige dag? Mix deze met een in melk gedrenkte boterham, 1 gehakte ui, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 ei, peper en zout. Dan maak je er balletjes van die je bakt in de pan.

Tip

Als je de puree van zoete aardappels maakt, kan je de kokosolie vervangen door plantaardige kokosmelk of amandelmelk. En om niets te verliezen van de romigheid van dit recept, kan je de kokosroom vervangen door 75 ml room.