Vis,Vis | Carrefour

Recepten van de zee

Je weet het, het wordt aanbevolen om minstens 2 keer per week vis te eten. Dat komt goed uit, de producten van de zee lenen zich uitstekend voor originele recepten. De stoemp verleidt ons met zijn grijze garnalen terwijl de kabeljauwfilet ons verrast met deze nieuwe versie met curry.

Tip

Prei bewaar je makkelijk in de koelkast, maar je kan hem ook blancheren om in te vriezen. Het is zelfs niet nodig om te laten ontdooien voor je hem bereidt! Heb je geen prei maar enkel kool in je koelkast? Of pompoen, pastinaak, knolselderij… Maak er een stoemp van! Het is perfect om groenten klaar te maken en je kan er zelfs verschillende soorten mee combineren. Wat betreft de verhouding, ga voor 1/3 aardappelen en 2/3 groenten.

Tip

Wil je een iets pittigere, oosterse versie? Voeg gewoon een vleugje chili toe. Als je nog wat verse kruiden (koriander, peterselie ...) in de koelkast hebt liggen, kan je deze aan de curry toevoegen op het moment dat je hem serveert. Goed om te weten: als je droge kruiden gebruikt, voeg ze dan aan het begin van het recept toe (en niet tijdens het koken) door ze in de pan te bakken. Zo komen al hun smaken vrij.

Ontdek ook de recepten van vorige weken

Tip

Een cheesecake is geslaagd als ze opstijft. Pas daarom de diameter van de springvorm aan op basis van het aantal gasten en de hoeveelheid room om zo een mislukte taart te vermijden. Beboter de zijkant en voeg een strook bakpapier toe zodat de cake mooi kan loskomen van de vorm.

Tip

Oeps, geen avocado om de pesto mee te maken? Dan veranderen we van koers. Duik in je kast: vind je toevallig een bokaal gedroogde tomaten? Voeg er 50 g Parmezaan aan toe, 2 teentjes look en 30 g walnoten. Mixen maar en ziedaar: pesto rosso!

Tip

Ken je Thaïse basilicum? Dit aromatische kruid wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het heeft weinig te maken met zijn Europese neef. Thaïse basilicum heeft een lichte anijssmaak. Je kan het vervangen door verse koriander of een mengeling van Europese basilicum en verse munt. Fijngesneden platte peterselie werkt hier ook prima.