Vlees,Vlees | Carrefour

Dol op vlees? Dat wordt smullen!

De vleeseters vergeten we niet. Je zal niet weten wat je moet kiezen tussen deze lekkere vaste waarden in de keuken, namelijk kip met champignons of steak chateaubriand. Twee heerlijke gerechten die iedereen zullen doen watertanden. Gewoon genieten!

Tip

De kip met champignons is een eenvoudig recept. Als je het gerecht wilt verbeteren door er een extra twist aan toe te voegen, voeg dan aromatische kruiden of specerijen zoals curry toe. Onverwacht maar heerlijk!

Tip

Om je steak perfect te bakken, smeer je hem best in met olie in plaats van de olie rechtstreeks in de pan te doen. Zo vermijd je dat hij blijft plakken. Als je een vork gebruikt om hem om te draaien, loop je het risico dat je erdoor prikt en sap verliest. Speel op safe en kies voor een tang! Draai de steak maar een keer om zodat het vlees niet uitdroogt. Eenmaal gaar, bedek je hem best met aluminiumfolie gedurende enkele minuten zodat het sap kan opgenomen worden en de vezels kunnen ontspannen. Resultaat: een heerlijk mals stukje vlees.

Ontdek ook de recepten van vorige weken

Tip

Geen zure room in de koelkast? Vervang de zure room door 250 ml room of verse kaas zoals Philadelphia of natuur yoghurt. Breng op smaak met een koffielepel mosterd. Lekker smeuïg!

Tip

Denk je dat stoemp een winters gerecht is? Nee hoor! Klaargemaakt met het wit van prei, knapperige erwtjes en broccoliroosjes, breng je deze puree op smaak met een pittig lente-uitje en enkele fijngesneden muntblaadjes. Zo heb je een lentefrisse stoemp die mooie dagen aankondigt.