Lichaam,Lichaam | Carrefour

Alles wat ons lichaam nodig heeft

Mooie benen

De benen zijn een van de droogste delen van het lichaam. Hydrateer ze dus elke dag met een crème, gel of plantaardige olie. Een must: profiteer ervan om je benen van onder naar boven te masseren om de bloedcirculatie te stimuleren en de vetten te verminderen. Gebruik ten slotte 1 à 2 keer per week een scrub (koffiedik gemengd met douchegel werkt ook goed) om dode cellen te verwijderen en zo de huid mooier te maken.

Lichaam

Lichaam

Zachte handen

Zijn je handen veel droger of strakker door ze vaak te wassen? Hydrateer ze doorheen de dag regelmatig met een niet-vet middel. ’s Avonds kan je een dikke laag gebruiken voor het slapengaan. Als je handen echt uitgedroogd zijn, kan je een paar handschoenen gedrenkt in een hydraterende crème aandoen om de opperhuid te helpen herstellen. Een goede gewoonte die je deugd zal doen: masseer zachtjes je handen met een olie met voedzame eigenschappen (argan, zoete amandel, shea…).

Verzorgde nagels

Zonder een afspraak bij de schoonheidsspecialiste te maken, kan je aan de slag met het verzorgen van je nagels dankzij enkele simpele handelingen, of met een manicure bij je thuis. En om zelf gelnagels te verwijderen kan je een tutorial volgen.

Lichaam

Lichaam

Behandeling met kokosolie en honing

Dit schoonheidsmasker voor je handen en nagels zorgt voor een gehydrateerde huid, zo zacht als satijn.

Ingrediënten:

  • Een eetlepel kokosolie
  • Een theelepel honing

Stappen:

1/ Meng de twee ingrediënten
2/ Breng het mengsel op de handen aan en masseer zachtjes om de huid te hydrateren
3/ Laat 5 à 10 minuten rusten
4/ Verwijder de restanten door je handen met lauw water af te spoelen met behulp van een washandje

Wellness bij je thuis

Een relaxerend bad nemen, het beste moment om je te ontspannen. Het ultieme genot: combineer dit met heerlijk ruikende badoliën of bruisende badbommen die je zelf kan maken. Cosmetica zelf maken is uitstekend voor je huid. Hoe doe je dat? Zoë Van Quickelberge toont het je op haar website. Veel makkelijke en betaalbare recepten wachten op jou. 

Lichaam

Een scrub maak je makkelijk zelf

Deze scrub heeft als voordeel dat hij dankzij de toegevoegde plantaardige olie hydraterend werkt, naast het exfoliëren van je opperhuid natuurlijk. Hij heeft ook een drainerend effect en werkt het goed tegen cellulitis en sinaasappelhuid.

Lichaam

Ingrediënten:

Je kunt de oliën afwisselen volgens het gewenste effect: olijfolie is voedzaam en dringt tot diep in je huid, zoete amandelolie kalmeert een geïrriteerde huid, kokosolie hydrateert een droge huid… verwen jezelf met verzorging à la carte voor een zijdezachte huid! 

Stappen: 

1/ Meng de twee ingrediënten
2/ Zodra je een homogeen mengsel bekomt, breng je het aan op de delen van je lichaam die je wenst te scrubben: billen (om kleine puistjes te verjagen), benen, voeten…
3/ Masseer zachtjes de huid met het mengsel. Om de bloedcirculatie te stimuleren (nuttig bij zware benen), masseer je vanaf het bovenlichaam tot aan je voeten.
4/ Spoel grondig en zeep je in om de geur van koffie te doen verdwijnen.