Gezicht,Gezicht | Carrefour

5 tips om je gezicht te verzorgen

De perfecte beautyroutine

1/ Zachte reiniging met een product aangepast aan je huidtype: reinigingsmelk (droge huid), gel (vette huid) of een reinigende olie (voor alle huidtypes).

2/ Een scrub om je huid beter voor te bereiden op de verzorging, dode huidcellen te verwijderen, de huidtextuur fijner te maken en de teint te doen stralen.

3/ Hydratatie met een vochtinbrengende crème aangepast aan je huidtype: lotion of crème (normale tot droge huid) of een geltextuur (vette huid).

Gezicht

Gezicht

De geheimen voor een mooie huid

Wat je altijd moet doen: gebruik elke dag producten met een SPF 30-factor of meer (dagcrème, foundation, zonnecrème) wanneer je naar buiten gaat, ook zonder zon, om vroegtijdige veroudering van de huid te bestrijden. Skip regelmatig eens je make-up om je poriën te laten ademen of om te focussen op een diepgaande verzorging: gebruik 1 keer per week een masker of een scrub om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren. 

Homemade komkommer & yoghurt masker

Dit voedend, hydraterend masker rijk aan vitamine C is perfect om je gezicht te doen stralen.

Ingrediënten:

Stappen:

1/ Maak je gezicht helemaal schoon
2/ Schil een halve komkommer
3/ Mix de halve komkommer met de yoghurt
4/ Breng het mengsel aan op je gezicht en vermijd het gebied rond je ogen. Laat 20 tot 30 minuten inwerken en spoel daarna af.

Gezicht

Gezicht

Een mooie mond

Je mond is altijd in beweging, wat na verloop van tijd kleine rimpels rond de lippen veroorzaakt. Hydrateer deze zone dus met een beetje oogcrème. Voor zachte, soepele en glanzende lippen gebruik je regelmatig een zachte scrub, gevolgd door hydraterende lippenbalsem. En als je lippenstift gebruikt, denk eraan om deze terug te verwijderen met een oliehoudende make-upremover om uitdroging te vermijden.

Welgevormde wenkbrauwen

Mooie wenkbrauwen zijn de sleutel tot een harmonieus gezicht. Zonder een schoonheidsspecialiste om ze te behandelen, ben je best voorzichtig. Als het nodig is om ze bij te werken, gebruik je enkel een pincet om de ongewenste haartjes buiten de natuurlijke lijn te verwijderen. Onthaar nooit boven de wenkbrauwlijn. Zo voorkom je dat je de vorm verandert. Om je wenkbrauwen evenwichtig te maken volstaat het om de boog opnieuw te tekenen met een poeder of een wenkbrauwpotlood.

Gezicht