Nazomers budgetmenu | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Nazomers budgetmenu

Een gevarieerd weekmenu aan kleine prijsjes

“Wat eten we deze week?” Die vraag behoort vanaf nu tot het verleden! Om je te inspireren en je te helpen om een gevarieerd weekmenu voor een klein budget op te stellen, hebben we 7 heerlijke voorstellen uitgewerkt: vlees, groenten, bio, vis… En allemaal aan kleine prijsjes! Jij hoeft enkel nog maar te kiezen. Smakelijk!

 

Easy taco

Zin om je week af te trappen met een Mexicaans gerecht? Deze knapperige taco’s met rundvlees zijn klaar in maar 20 minuten, makkelijk te maken en vragen maar heel weinig voorbereiding. De koriander en de limoen geven een delicate toets aan dit frisse en superlekkere gerecht. En je hebt niet veel ingrediënten nodig!

Pizza verde

Verse groenten, Italiaanse kazen en een heerlijke groene basis geven een originele twist aan deze vegetarische pizza, voor een makkelijk en toegankelijk recept. We zijn gek op de broccolicrème die de traditionele passata vervangt, en de kids ook! Wil je nog verder gaan, maak dan je pizzadeeg vooraf, op een dag waarop je wat meer tijd hebt.

Pita in gezonde versie

Wie kan er weerstaan aan een heerlijke Griekse pita? Vooral als die ook nog eens gezond is, en niet veel kost. In minder dan 30 minuten maak je een heerlijke pita gevuld met gyrosvlees, rijst, noten en verse kruiden! De perfecte mix van evenwicht en plezier. Ideaal voor een last minute maaltijd, die bij alle lekkerbekken in de smaak valt.

Visburger

Een hamburger van vis, dat is weer eens iets anders, en dus altijd leuk! Deze zalmburger barst van de frisse en lichtzure smaken, dankzij het lichte yoghurtsausje en een heerlijke salade erbij, met zoetzure biet. Een uitstekend alternatief voor rundsburgers, en even lekker!

Knapperige quiche

Een quiche is het ultieme budgetgerecht dat we het hele jaar door op tafel zetten! Een makkelijk gerecht waarbij de oven alle werk doet. Het enige wat je hoeft te doen, is groenten snijden, eieren loskloppen, stukjes ham toevoegen en bestrooien met kaas. Een extraatje? Een salade van boontjes, tomaten en feta, verrassend lekker!

Couscous en co

Dit couscousgerecht is helemaal vegetarisch en kost je minder dan 2 euro per persoon! Op een half uur tover je een volledige, gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel. Supersimpel, superlekker en zo verzadigend als je zelf wil. Wil je variëren? Vervang de groenten en de tofu dan door andere veggie en even lekkere alternatieven.

Italiaanse klassieker

Gnocchi met bolognesesaus is echt comfort food dat bij iedereen in de smaak valt. Deze budgetvriendelijke versie is makkelijk klaar te maken dankzij onze video en heeft dus alles in huis om een klassieker te worden. Dit gerecht is royaal en lekker en zal niemand op zijn honger laten. Perfect om de week in schoonheid af te sluiten!

Hoe stel je een goedkoop menu samen?

Anticipeer

Denk vooraf na over de recepten die je lekker vindt en maak een boodschappenlijst. Zo vermijd je verspilling en koop je alleen wat je nodig hebt!

Vries in

Maak grotere porties die je in de volgende weken kunt opeten. Handig en goedkoop.Experimenteer

Laat op het einde van de week je creativiteit de vrije loop met je overschotjes in de koelkast: maak soep, pasta, quiche, een ovenschotel…

Varieer

Zorg dat je een beetje van alles in voorraad hebt. Groenten, vis, vlees, zetmeelproducten… en wissel vegetarische dagen af met dagen waarop je vlees eet.