Paaseitjes rapen tijdens de quarantaine | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Paaseitjes rapen tijdens de quarantaine

Paaseieren rapen en quarantaine: een verrassend duo

 

Het is niet omdat we onze verplaatsingen moeten beperken, dat we geen paaseierenzoektocht kunnen organiseren voor de kleinsten. Je kan de eitjes verstoppen in de living, de keuken, de slaapkamers en waarom niet in de badkamer. Onze woning is dit jaar het decor voor de paaseierenzoektocht. Even lekker als amusant! De quarantaine hoeft geen spelbreker te zijn voor een onvergetelijke zoektocht.

Paasmandje om de buit te bewaren

Je kan niet op zoektocht gaan zonder het juiste materiaal. Wat niet mag ontbreken, is een paasmandje om alle eieren die je vindt in te leggen. Het is een leuke opdracht voor je kinderen de dagen voor Pasen.  Lukt het hen om een mooi mandje te knutselen waar ze op de grote dag hun waardevolle chocolade schatten kunnen inleggen? Om ze te helpen hun eigen paasmandje te maken, vind je in ons dossier 'knutselen voor Pasen' sjablonen die je kan printen en kleuren. Of waarom niet schilderen, er gekleurde linten, reepjes stof of wol aanhangen of er bolletjes watten opplakken? Voor je het weet hebben ze een prachtig versierde paasmand waar ze de gevonden buit in kunnen verstoppen.

Iedereen blijft binnen, zelfs de paaseitjes

Als je geen tuin hebt, zal - gezien de quarantaine - het paaseitjes rapen zich dit jaar binnen afspelen. Dat hoeft daarom niet minder plezierig te zijn. Binnen heb je veel meer verstopplaatsen. En dat maakt het een pak moeilijker om eitjes te vinden. Een echte schattenjacht. Verstop de eitjes naargelang de leeftijd van je kinderen en op plekken die niet gevaarlijk zijn, waar je kind bij kan. In kasten, lades, glazen, kommetjes of kookpotten, in de koelkast, de boekenkast, in de zakken van hun jas, hun schoenen, tussen het speelgoed... Laat je fantasie de vrije loop.

Paaseitjes rapen in huis

Heb je kinderen van verschillende leeftijden? Dan kan je eitjes in verschillende kleuren verstoppen. De blauwe eitjes zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te vinden voor kleine broer, de rode eitjes voor grote zus zijn beter verstopt. Heb je liever niet dat je kinderen het hele huis op stelten zetten? Geef dan met pijlen op post-its aan in welke kamers er eitjes te vinden zijn.

Paaseitjes rapen in huis

  • Wil je de zoektocht wat pittiger maken? Organiseer de zoektocht in het donker en geef je kinderen een zaklamp.
  • Verpak de eitjes per 1 of 2 op een originele manier. Dan zijn het geen eitjes meer, maar echte schatten.
  • Tip: tel het totaal aantal eitjes voor je ze verstopt.

Zoektocht vanuit de zetel

Zoek je alternatieven voor de zoektocht naar chocolade eieren? Die bestaan. Ga eens kijken bij de apps, velen ervan zijn gratis. Zoals bijvoorbeeld deze:

Paaseitjes rapen tijdens de quarantaine

Bunny Leap (IOSGoogle Play): Help een konijn om de kleuren op elk niveau goed te zetten, zonder zich te laten vangen door de stoute slechterik. 

Paaseitjes rapen tijdens de quarantaine

Easter Bunny Run (Google Play): een schattig klein konijntje probeert te ontsnappen aan een vreselijke grizzly beer die hem achterna zit. Je help het door te lopen, springen, glijden, sluipen …

Paaseitjes rapen tijdens de quarantaine

Bubble Blast Pâques (IOS - Google Play): een grappig puzzelspel met als doel eieren of konijnen te laten ontploffen. Er zijn meer dan 2.500 levels, daar ben je even zoet mee.

Meer uitdagingen vind je bijvoorbeeld op Instagram. Ken je de #EggHuntChallenge al? Post massaal een foto van jullie paaseierenzoektocht en vermeld deze hashtag. Het doel is de grootste virtuele zoektocht wereldwijd op te zetten. Waar jij dan deel van uitmaakt. Dit leuke Belgische initiatief komt van Galler. De opbrengst ervan gaat naar de aankoop van stofzuigers voor ziekenhuizen.

Partagez votre chasse aux œufs