Pasen vieren en verbonden blijven | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Pasen vieren en verbonden blijven

Pasen vieren in quarantaine? 4 tips om verbonden te blijven

 

We blijven vandaag allemaal ‘in ons kot’, maar hoe doe je dat op een feestdag als Pasen? Genieten van elkaars gezelschap vanop afstand?  Dankzij een aantal handige videotools en een beetje verbeelding, kan je ook in deze dagen van social distancing, gezellig samen zijn met je familie. Wat heb je daarvoor nodig? Eender welk toestel met internetverbinding, een webcam en een microfoon. Dek dus maar je tafel en nodig je familie uit!

Pasen vieren en verbonden blijven

Samen tafelen

Haal je feestservies boven en moedig je familie aan om hetzelfde te doen. Samen aan een paastafel genieten van een fijne maaltijd. Of proberen jullie hetzelfde nieuwe recept uit? Dan kunnen jullie ‘live’ de resultaten vergelijken en beslissen wie de meeste chocolade eitjes krijgt.  Hoe dan ook, het gaat om verbondenheid. Ook virtueel kan je er het beste van maken, dus die beeldschermen mogen voor één keer mee aan tafel…

Wat dacht je van een E-peritief?

Schenk een glaasje uit en haal je familie erbij via een videotool zoals Skype, WhatsApp, Messenger, of FaceTime. Zo houd je je aperitief online. Je ziet iedereen tegelijk en kan ondertussen gezellig bijpraten. Hieronder vind je een aantal veelgebruikte tools met de juiste download links.

Pasen vieren en verbonden blijven

6 apps waarmee je kan beeldbellen met familie en vrienden

SKYPE

Pasen vieren en verbonden blijven

Skype is gratis te gebruiken, zowel op iPhone en iPad als op Android, pc en Mac. Om Skype te gebruiken, heb je enkel een mailadres nodig. Wist je dat dit de tool is waarmee je met de meeste mensen tegelijkertijd kan bellen? Skype laat gesprekken tot 50 deelnemers toe!

WHATSAPP

Pasen vieren en verbonden blijven

WhatsApp is een gratis app voor op je iPhone, iPad of smartphone. Na installatie kan je de webversie gebruiken op je computer. Je hebt enkel een gsm-nummer nodig en je kan beeldbellen met 4 personen tegelijkertijd.

GOOGLE HANGOUTS

Pasen vieren en verbonden blijven

Google Hangouts is gratis beschikbaar voor zowel pc en Android, als iPhone, iPad en Mac. Je hoeft maar een link te sturen en iedereen kan deelnemen door aan te melden met zijn Google-account. Er kunnen maximum 25 mensen tegelijkertijd deelnemen aan een video call met Google Hangouts.

MESSENGER

Pasen vieren en verbonden blijven

Via Messenger blijf je in contact met je Facebook-vrienden. De gratis app kan je op je iPhone, iPad of smartphone installeren, op de computer werkt dit via de webversie. Bovendien heb je niet eens een Facebookaccount nodig om een Messengeraccount aan te maken, enkel een mailadres of gsm-nummer volstaat. Videobellen kan je via Messenger met max. 6 personen tegelijkertijd.

FACETIME

Pasen vieren en verbonden blijven

Met FaceTime kan je gratis beeldbellen op je iPhone of iPad. Deze app kan je dan configureren om ook op je Mac te gebruiken. FaceTime kan enkel gebruikt worden door Apple-gebruikers. Het enige wat je moet doen is de app activeren in de instellingen van je toestel. Hij configureert daarna vanzelf met je telefoonnummer of Appel ID. Het is dus vooral een app die zorgt voor een simpele communicatie onder Apple-gebruikers, tot 32 deelnemers.

ZOOM CLOUD MEETINGS

Pasen vieren en verbonden blijven

ZOOM Cloud Meetings is gratis beschikbaar voor iPhone en iPad, maar ook voor Androidpc en Mac. Deze tool is voor mensen die het professioneel willen aanpakken. Goede kwaliteit en veel opties! Je kan ook je achtergrond veranderen. Waan je in New York of wil je liever even zonnen op een verlaten strand? Reizen was nog nooit zo makkelijk. Bovendien heb je voor deze tool geen mailadres of telefoonnummer nodig. Eén iemand is de organisator van de call en verstuurd naar alle deelnemers een link. Het volstaat om op deze link te klikken om deel te nemen aan het gesprek. Met de gratis versie van ZOOM kan je wel maximum 40 min met elkaar bellen

3 apps om spelletjes te spelen met al wie je lief is

Pasen vieren en verbonden blijven

Ook spelletjes kan je samen spelen

Tijd voor een spelletje met z’n allen? Ook dit lukt terwijl je nog blijft beeldbellen met elkaar. Je kinderen kennen vast de populaire app Houseparty en tonen je graag hoe het werkt. Je kan kiezen tussen de spelletjes Pictionary, Wie ben ik?, triviaspelletjes en een variant van Cards against humanity. Een fijne manier om toch nog lekker ouderwets bordspelletjes te spelen.

HOUSEPARTY

Pasen vieren en verbonden blijven

Houseparty is gratis beschikbaar in appvorm voor iOS- en Android-systemen. Op je computer kan je naar de website surfen. Met Houseparty kan je spelen en bellen tegelijkertijd. Met je mailadres maak je in een handomdraai een account aan. Daarna kan je meteen je vrienden toevoegen als zij ook de app geïnstalleerd hebben.

DRAW IT

Pasen vieren en verbonden blijven

Draw it is een gratis app voor op je iPhone of smartphone. Hiermee kan je je tekenskills bovenhalen om het in een wedstrijdje Pictionary op te nemen tegen andere spelers. Maak een account aan via je Facebookaccount of mailadres. Handig om te weten: wanneer je je Facebookaccount gebruikt, toont de app je meteen welke Facebookvrienden de app ook installeerden en wie je dus kan uitdagen voor een spelletje Pictionary.

HAPPENING

Pasen vieren en verbonden blijven

De gratis app Happening is ook beschikbaar voor zowel iPhones als smartphones. Met deze app speel je spelletjes als de Ranking Game of Selfie time. Maak snel een account aan met je Facebookaccount of je mailadres. Ook hier krijg je wanneer je je aanmeldt via je Facebookaccount meteen een overzicht van de personen met wie je meteen een spelletje kan spelen.

Ook je postkaartjes kan je digitaal voorbereiden!

Pasen vieren en verbonden blijven

Geen internet, wat nu?

Is het voor je oma of opa net wat moeilijker om met een Ipad of Smartphone te werken? Ook dan kan je hen op een originele manier betrekken. Wat dacht je van een brief of tekening die je hen met de post opstuurt? Misschien heb je nog wel leuke foto’s die je kan omtoveren tot een postkaartje. Dat gaat heel makkelijk via de Mobile Postcard app van bpost. Je kan je kaartje ook pimpen door een fleurig thema, tekst of tekening toe te voegen. Dan nog adres en tekst op de achterkant, en verzenden maar!

MOBILE POSTCARD

Pasen vieren en verbonden blijven

Mobile Postcard is de gratis app van bpost, beschikbaar op je iPhone of smartphone. Hiermee verstuur je zelfgemaakte postkaartjes in een handomdraai. In de app maak je makkelijk een account aan met je mailadres. Wil je een kaartje verzenden? Vergeet dan niet om credits op je account te zetten.Eén kaartje kost je €2,80, betalen doe je eenvoudig via je creditkaart of Bancontact.

MYPOSTCARD

Pasen vieren en verbonden blijven

De app van MyPostcard is gratis beschikbaar op je iPhone of smartphone. Op je computer kan je naar hun website surfen. Je kan een grote database raadplegen voor als je niet meteen de juiste foto bij de hand hebt. In de app moet je een account aanmaken, dat kan via je mailadres, Facebook- of Googleaccount. Een kaartje verzenden kan al vanaf €2,19, betalen kan eenvoudigweg met je creditkaart.