Pizza | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pizza

Recepten en tips voor zelfgemaakte pizza’s

 

Alleen, met je gezin, vrienden of kinderen, trek je schort aan om je eigen pizza’s te maken en bakken. Het deeg: ga je voor traditioneel of origineel? En de basissaus : klassiek of liever speciaal? Veggie of niet? Aan jou de keuze. Pesto, hummus, groenten in alle kleuren … Alle gasten kiezen zelf wat ze op hun pizza leggen. Dat wordt een pizza party om van te smullen!

Het geheim van een goed deeg

Zelf deeg maken is makkelijk en vraagt niet veel voorbereiding. Het geheim? Goede ingrediënten en het deeg lang genoeg laten rusten, minimun 6 uur. Voor een zacht en elastisch deeg gebruik je bloem die rijk is aan gluten, zoals T45 bloem of havermoutmeel. Is je leidingwater erg hard, gebruik dan liever mineraalwater. Wil je last minute pizza maken, dan is kant-en-klaar pizzadeeg je redding!

Traditionele tomatensaus

Pizza Margherita, Vier seizoenen, Diabola of Marinara ... Wat deze beroemde pizza’s gemeen hebben is de tomatensaus als basis. Een goede tomatensaus is essentieel en tilt je zelfgemaakte pizza naar een hoger niveau. Ze is gemakkelijk en snel te maken, zonder veel ingrediënten. Ze maakt je pizza authentiek en super smakelijk. Enkele rijpe tomaten, tomatenpuree, ui en knoflook. Goed kruiden, laten sudderen en dan mixen. Makkelijk!

Eens iets anders proberen?

Denk de tomaat even weg, de basis voor je pizza hoeft niet altijd rood te zijn. Voor een heerlijke witte basis kies je mascarpone, ricotta, platte kaas of geitenkaas. Liever een kleurtje? Gebruik dan pesto, BBQ-saus, guacamole, hummus of … je kan eindeloos variëren!

Pizza’s maken als een echte pizzabakker

Tip 1

In echte pizzaiolostijl druk je het deeg plat met je handen. Klop er met de vingertoppen op om de lucht te verjagen en rek het deeg vervolgens met je handpalm beetje bij beetje en vanaf het midden uit tot een grotere schijf.

Tip 2

Pizzadeeg heeft een echte warmteshock nodig om correct te bakken. Leg het deeg dan ook op een flink hete bakplaat. De oven en de bakplaten minstens 15 min. op voorhand voorverwarmen is de boodschap.

Tip 3

Gebruik seizoensgroenten. Ga creatief aan de slag met hetgeen de natuur ons biedt in elke tijd van het jaar. Gezond, lekker en volop variatie. Dat word je nooit beu.

Tip 4

Je kan het deeg voor je pizza wat specialer maken. Als je eens iets anders wil of geen gluten verdraagt, kan je een versie zonder gluten kiezen. Maak eens pizzadeeg van bloemkool, broccoli of kikkererwten … origineel en overheerlijk.