Quicherecepten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Quicherecepten

Dankzij Carrefour profiteer je volop van eenvoudige quicherecepten, in een klassieke of originele versie!

 

Quiche? Snel klaar, overheerlijk en ideaal om verspilling tegen te gaan! Of je nu fan bent van de klassieke quiche of de meer gewaagde versies, de basis blijft dezelfde: kruimeldeeg, room en eieren. De rest laten we over aan je creativiteit: alles is mogelijk! 

Restjes? Tover ze om tot quiche!

Quiche kent zijn gelijke niet als het op het recycleren van restjes uit de frigo aankomt! Ideaal gezien bewaar je ze in een afgesloten bewaardoos die je in de frigo plaatst als ze afgekoeld zijn. Bewaar ze niet in omgevingstemperatuur. Dek de restjes pas af wanneer ze helemaal afgekoeld zijn en bewaar ze niet in de potten of schalen waarin ze werden klaargemaakt. Tip: als je een krokantere quiche wil, bak dan je deeg eerst met bakgewichtjes om pas daarna te beleggen! 

4 tips om je quiches te bewaren en ze gezonder te maken

Je eigen kruimeldeeg maken

Wil je je eigen bloem kiezen (zonder gluten bijvoorbeeld), meer of minder boter gebruiken of bepaalde additieven weglaten, is het misschien een interessante optie om je eigen kruimeldeeg te maken voor een quiche die ‘100% zelfgemaakt’ is. Je kan je bollen kruimeldeeg bewaren in de diepvriezer, ingepakt in beschermfolie.

Eieren vervangen door een speciale bloem

Er bestaat een geheim ingrediënt: de kikkererwt! Voor 4 personen meng je 150 gram kikkererwtenmeel met een groot snufje zout en 30 cl lauw water en 3 eetlepels olie. Dit mengsel 30 minuten laten rusten en daarna toevoegen aan de andere ingrediënten van de quiche. Echt ongezien!

Hoe best een quiche bewaren?

In de frigo bewaar je de quiche best in een glazen schaal, afgesloten met een deksel. Je kan de quiche zo’n 2 à 3 dagen bewaren. In de diepvriezer gebruik je best een vrieszak met zo weinig mogelijk lucht in, op een minimumtemperatuur van -18°C. Zo kan je de quiche ongeveer 2 maanden bewaren.

Hoe best je quiche opwarmen?

Laat de quiche eerst ontdooien in de koelkast. Verwarm daarna je oven voor op 200°C gedurende 10 minuten, plaats de quiche dan in een ovenschotel, bedek met bakpapier en zet de oven af. Zet je quiche gedurende 10 minuten in de uitgeschakelde oven. Knapperigheid gegarandeerd!

De top 5 van jullie lievelingsquiches

Quiche met zalm

Deze quiche is essentieel! Je hebt maar 6 ingrediënten nodig om hem klaar te maken: kruimeldeeg, zalm, eieren, room, kaas en kruiden naar keuze. Zalm is uitermate geschikt om te combineren met spinazie, courgette en broccoli.

Quiche met prei

Prei is een garantie voor een quiche met een rijke smaak en dat in een vegetarische versie of in combinatie met spekjes of zalm. Zorg ervoor dat de prei gedurende 10 minuten gestoomd wordt voor het bakken en dat je alleen het witte deel gebruikt.

Quiche met courgette

Courgette in een quiche kan je met enorm veel ingrediënten en smaken combineren. Als je alleen courgette gebruikt is het belangrijk om vooraf goed te kruiden: zout, peper, Provençaalse kruiden… naar eigen smaak. Courgette gaat ook wonderwel samen met geitenkaas.

Quiche met zalm

Quiche met prei

Quiche met courgette

Quiche lorraine

Een klassieker bij uitstek: het recept van quiche lorraine gaat terug tot de 16de eeuw. Oorspronkelijk werd deze quiche gemaakt op basis van brooddeeg, gerookt buikspek, eieren en verse room. Tegenwoordig eten we quiche lorraine met kruimeldeeg en gruyèrekaas erbij. De ideale smaaktopper!

Quicherecepten

Quiche met broccoli

Voor een gezonde quiche gaan we voor gestoomde broccoli en vervangen we de room door magere yoghurt. Als je hier toch de smaak van vlees of kaas mist, voeg dan plakjes hesp of sneetjes brie toe op de deegbodem. Mmmm…

Quicherecepten