Niet toegevoegd

Ontdek het recept voor quiche met kip en brie
Wil je je eigen bloem kiezen (zonder gluten bijvoorbeeld), meer of minder boter gebruiken of bepaalde additieven weglaten, is het misschien een interessante optie om je eigen kruimeldeeg te maken voor een quiche die ‘100% zelfgemaakt’ is. Je kan je bollen kruimeldeeg bewaren in de diepvriezer, ingepakt in beschermfolie.
Er bestaat een geheim ingrediënt: de kikkererwt! Voor 4 personen meng je 150 gram kikkererwtenmeel met een groot snufje zout en 30 cl lauw water en 3 eetlepels olie. Dit mengsel 30 minuten laten rusten en daarna toevoegen aan de andere ingrediënten van de quiche. Echt ongezien!
In de frigo bewaar je de quiche best in een glazen schaal, afgesloten met een deksel. Je kan de quiche zo’n 2 à 3 dagen bewaren. In de diepvriezer gebruik je best een vrieszak met zo weinig mogelijk lucht in, op een minimumtemperatuur van -18°C. Zo kan je de quiche ongeveer 2 maanden bewaren.
Laat de quiche eerst ontdooien in de koelkast. Verwarm daarna je oven voor op 200°C gedurende 10 minuten, plaats de quiche dan in een ovenschotel, bedek met bakpapier en zet de oven af. Zet je quiche gedurende 10 minuten in de uitgeschakelde oven. Knapperigheid gegarandeerd!