Een duurzaam paasfeest zonder verspilling! | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Een duurzaam paasfeest zonder verspilling!

Een paasfeest zonder verspilling

Feesten en tegelijk iets doen voor het milieu, het kàn! Wij geven je enkele eenvoudige tips voor een paasfeest zonder afval en zonder verspilling. Volg de gids!

 

Minder verpakkingen van eieren en chocolade

Hoe minder verpakkingen, hoe beter voor het milieu. Koop je eieren in bulk of kies voor ruwe chocolade waarmee je je eigen figuurtjes kan maken. Tijdens het eieren rapen kan je verspilling vermijden door een deel van de paaseieren te vervangen door kleine decoratieve voorwerpen of beschilderde eieren.

Chocolade eieren zonder verpakking

Maak je eigen koekjes en chocolade-eieren

Smeltchocolade, suiker, boter en bloem … Veel meer heb je niet nodig om zelf paaseieren te maken en heerlijke koekjes in de vorm van een klok of een paashaas. Zuinig, milieuvriendelijk en o zo leuk! Kinderen zijn dol op bakken en door het zelf te doen creëer je onvergetelijke momenten met het hele gezin.

Maak je eigen koekjes en chocolade-eieren

Versier je eieren met kruiden, fruit en specerijen

Paaseieren versieren kan ook met natuurlijke kleurstoffen. Met specerijen, fruit en kruiden creëer je prachtige, diepe kleuren met unieke accenten. Leg de eieren gewoon even in verschillende extracten, bijvoorbeeld van rode biet, curry of bosbessen. Op deze achtergrond kan je vervolgens mooie tekeningen maken met een penseel.

Versier je eieren met kruiden, fruit en specerijen

Gerecycleerde geschenken en versieringen

Een zelfgemaakt geschenk is toch altijd wat persoonlijker. En net als bij de knutselideetjes kan je heel creatief zijn met het recycleren. Versierde vazen, een schilderij van gedroogde bloemen, fotokaders met een persoonlijke toets … Laat je inspireren door de kleuren van de lente!

Gerecycleerde geschenken en versieringen