Tijd nemen voor jezelf tijdens de quarantaine | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tijd nemen voor jezelf tijdens de quarantaine

Een pauze alleen voor mezelf

 

Als gezin, als koppel of alleen. Tussen het telewerken, de thuisscholing en het koken door, zullen er tijdens uw dagen altijd wel momenten zijn dat het een beetje te veel wordt. Die deugddoende pauzes heb je dan ook dubbel en dik verdiend. Zo kan je op adem komen en je batterijen weer opladen. De sleutel is om zoveel mogelijk te genieten van deze pauzes. Hoe? Geen zorgen, dat kan je leren!

Help jezelf door ongehinderd door onze ideeën te snuisteren. Ze helpen je om te ontspannen en tijd te nemen voor jezelf. Voor sommigen zal dit lezen of puzzelen zijn. Voor anderen helpt yoga of een andere vorm van lichaamsbeweging om de stress te overwinnen. Nog anderen trekken de keuken in om de meest heerlijke remedies te bereiden. Ontdek wat voor jezelf het meeste plezier en de beste ontspanning oplevert, en reserveer een speciaal momentje voor jezelf.

Tijd nemen voor jezelf tijdens de quarantaine

Reflectie en logica,Reflectie en logica | Carrefour

Ons hoofd in beweging

Of het nu sudoku, een kruiswoordraadsel, een Zweedse puzzel of een ander geheugen-, denk- of logica-spel is, het is gymnastiek voor je hersenen. Beter nog, je vormt een barrière tegen stress. Hetzelfde geldt voor het kleuren van mandala’s. Dit helpt je om je emotionele balans beter te kanaliseren en om het plezier uit je jeugd opnieuw te ontdekken.

4 apps met puzzelspellen die je gratis kan downloaden

Sudoku Denksport

Sudoku is een denkspel dat bestaat uit een vierkant raster opgedeeld in 9 rijen, kolommen en vakken. Daarin moet je cijfers tussen 1 en 9 invullen. Download de app gratis via Google Play en App Store.

Mind Games

Train je brein! Laat je praktisch denkvermogen, je logische geest en je intelligentie zien in deze breinspellen: wiskunde, breinbrekers, puzzels, logica… Tientallen games wachten op je in deze app die je gratis kan downloaden via Store. Google play en IOS.

Elevate

Elevate is een trainingsprogramma voor je hersenen dat ontworpen is om je concentratie, spreekvaardigheid, geheugen, wiskundige capaciteiten en nog heel wat andere zaken te verbeteren. Dit alles gebeurt via een persoonlijk programma dat je stimuleert om jezelf te overtreffen. De app is gratis beschikbaar via Google Play en App Store.

Skillz

Skillz is een waar denk- en logicaspel, waarmee je je geheugen, concentratie en reflexen verbetert. Deze app, gratis beschikbaar via Google Play en App Store, biedt erg leuke en verslavende games aan waarmee je werkt aan je snelheid, je tactiele vaardigheden, je kleurcoördinatie en vele andere zaken.

Sport en meditatie,Sport en meditatie | Carrefour

We relaxen

Jezelf verzorgen… Dat zou altijd bovenaan je to-dolijstje moeten staan! Wist je dat een pauze om jezelf een paar minuten te ontspannen je ontzettend goed doet? Dit principe van loslaten vind je ook terug in Mindfulness. Wil je opnieuw connectie met jezelf, je batterijen opladen? Met deze goed doordachte applicaties en modules leer je jezelf deze deugddoende gewoonte aan.

4 apps voor meditatie en relaxatie die je kan downloaden

Petit Bambou   

Dit is de ster onder de meditatieapps. En nog leuker: de initiatiemodule is gratis. Christophe André, de mindfulness-ster, praat drie keer tien minuten met je, en legt je uit waar je je aandacht op moet richten en hoe je moet ademen. Beschikbaar voor Android en iOS.

7mind  

Deze app, die je kan installeren op je smartphone of je iPhone, biedt 7 gratis sessies aan over verschillende thema’s: stress, emotionele balans, relaties, angst, de ochtend, familie… Hierdoor kan je de meditatie vinden die perfect past bij je gemoedstoestand.

Calm

Deze app is de nummer 1 om de slaap te vatten, met begeleide meditaties, verhaaltjes voor het slapengaan, ademhalingsprogramma’s en ontspannende muziek. Je kan de app gratis downloaden en een aantal van de functies en programma’s zijn ook gratis. Beschikbaar voor Android en iOS.

Insight Timer - Meditatie

Met deze app leer je mediteren en je gedachten tot rust te brengen. Elke dag zijn er nieuwe geleide meditaties beschikbaar. Of je nu een ervaren beoefenaar bent of een beginner, deze app is geschikt voor iedereen. Beschikbaar voor Android en iOS.

Leesvoer,Leesvoer | Carrefour

We verslinden pagina’s

Leuke initiatieven van uitgeverijen tot online boekhandels, het internet staat vol met boeken die je gratis kan verslinden, als epub of PDF. Bij diegenen die deelnemen aan deze solidariteitsactie vinden we onder andere Kobo, met een ruim aanbod aan gratis ebooks, een hele lijst Nederlandstalige en Engelstalige ebooks bij Bol.com en gratis online boeken in alle genres bij Gratis-boek.nl. Van een moderne roman tot de klassiekers van de literatuur, van heroïsche fantasy tot romantiek en thrillers, leg een voorraad pagina’s aan om bij te dromen, te huiveren, te lachen of om een traan te laten.

Genieten van iets zoets

Het is voor niemand een geheim: koken heeft een positieve impact op ons gemoed. We nemen de tijd en steken onze handen uit de mouwen om plezier te beleven aan recepten waarin chocolade heerlijk strijdt met vers fruit en gedroogde vruchten, of waarin een goed humeur samengaat met trots om eindelijk te kunnen uitroepen: “ik heb dat gemaakt!” En omdat we niet enkel aan onszelf denken, delen we onze zoete meesterwerken met de kinderen… als ze braaf zijn.

Hartverwarmende dranken

Koffiepauze

Koffiepauze

Koffie is een energiebooster met goddelijke aroma’s en serveer je naar eigen smaak. Ga je voor cappuccino, espresso of macchiato?

Tea Time

Tea Time

Thee bestaat in duizenden varianten en er zijn versies voor fans van zowel fruitige als kruidige smaken. IJskoud of net bloedheet: thee is altijd een goed idee!

Warm, warmer, warmst

Warm, warmer, warmst

Warme chocolademelk is een gezellige, rijkelijke en heerlijke oppepper die lijf en leden verwarmt.