Tournée Minérale | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tournée Minérale

Recepten voor mocktails en alcoholvrije drankjes

Je zet je alcoholgebruik even op pauze, je drinkt nooit of je hebt gewoon zin in een lekker alcoholvrij drankje? Probeer dan snel onze originele recepten voor mocktails en alcoholvrije drankjes! Laat je inspireren door onze weldoordachte tips om leuke drankjes te mixen, met een twist. Want feest vieren zonder alcohol is even leuk!

4 tips voor een geslaagde Tournée Minérale®

1. Een uitdaging verdient een beloning!

Wacht niet tot het eind van de maand om jezelf te feliciteren: een bioscoopje, een shoppinguitstap, een stuk chocolade... Gun jezelf af en toe een pleziertje tijdens je maand zonder alcohol. Je hebt het verdiend. En het krikt je moreel en je motivatie weer op.

2. Heb geduld

Na zo’n tien dagen begin je de positieve effecten van leven zonder alcohol te voelen en ben je echt fitter. En na die maand... Waarom je dagelijks alcoholgebruik niet voor de langere termijn opnieuw bekijken?

3. Gewoontes zijn moeilijk te breken

En de zin in een glas kan soms heel sterk zijn, zeker bij een familiefeestje of een borrel onder vrienden... Maar als je eraan weerstaat, gaat die goesting ook snel weer over. Hou vol en vraag je af of dat kleine glaasjes echt nodig is.

4. Overtuig ook anderen, dat motiveert meer

Iedereen moedigt elkaar aan, stuwt de anderen voort en steunt ze... Zo wordt het makkelijker om niet toe te geven. 

Les foodacters Carrefour ont testé la Tournée Minérale

Verschillen soorten mocktails

Mocktails amers

Bittere mocktails

Deze verfrissende drankjes met een bittere toets combineer je perfect met een scheutje rozemarijnsiroop, appelsap of limoensap, en met verse munt. Ideaal met een paar rode vruchten en salie, of om aan te vullen met alcoholvrije gin en zo snel een virgin gin-tonic te maken.

Mocktails acidulés

Lichtzure mocktails

Serveer deze limonades (citroensmaak of citroenlimoen) op ijsblokjes, met blaadjes basilicum en komkommerlinten, of met schijfjes limoen en verse munt, of ook nog met frambozen en tijm. Ook perfect in alcoholvrije punch, met grenadine en sinaasappelsap.

Mocktails aromatiques

Aromatische mocktails

IJsthee bevat weinig calorieën en wordt met allure de basis van een virgin mojito: meng groene thee met het sap van 1/4 limoen, 1 el honing of rietsuiker, een paar blaadjes munt en een scheutje bruisend water. Ook lekker bij het dessert.

Mocktails exotiques

Exotische mocktails

Kokoswater is een must bij de bereiding van exotische cocktails. Hij combineert heel goed met granaatappelsap, ananassap (la pina colada), salie, limoen, sinaasappel of vanille. Aan tafel kan kokoswater ook wijn vervangen.

Mocktails fruités

Fruitige mocktails

Een mocktail die lijkt op campari? Serveer deze sappen met gemberbier of sinaasappelsap. Liever een warme versie? Laat cranberrysap 20 minuten sudderen met gember, kaneel en een beetje sinaasappelzeste. Laat infuseren, zeef en warm de vloeistof opnieuw op. Serveer gedecoreerd met een kaneelstokje.

De voordelen van Tournée Minérale®

  • Meer energie : alcohol verwerken vraagt energie van ons lichaam. Resultaat? We voelen ons moe. Door te stoppen, krijgt de lever rust, voelen we ons fitter, meer gefocust en dus efficiënter. En ons humeur wordt er duidelijk beter van.
  • Betere slaap : alcohol kan helpen om snel in te slapen, maar je slaapt wel licht en droomt veel. Geen alcohol meer drinken, zorgt dat je dieper kan slapen, en dat is de slaap waar lichaam en geest door herstellen.
  •  Minder calorieën : alcohol bevat veel calorieën maar levert geen enkele voedingsstof. En dat geldt nog meer voor de combinatie met gezoete drankjes (limonade, vruchtensap). Door die te mijden, krijg je positieve effecten op je metabolisme én je gewicht.
  • Een mooiere huid : door het dehydraterend effect droogt alcohol lichaam en huid uit. Ze wordt dof en vertoont sneller rimpels. Als je stopt met alcohol, gaat ze snel weer stralen.
  • Besparingen : alcohol is duur. Vervang hem door gearomatiseerde of alcoholvrije drank, en ook je portemonnee zegt dankuwel!
Les foodacters Carrefour ont testé la Tournée Minérale

Onze foodacters speelden het spel, ontdek hun ervaringen!

Vorig jaar ging het groepje vrienden Cilia, Benjamin, Vinciane en Alberto de uitdaging van de Tournée Minérale® aan. Ze wilden hun lichaam een rustpauze gunnen na de feesten en 2021 starten op een gezonde noot. Tips, moeilijkheden, voordelen… Ze kijken terug op hun avontuur en vertellen ons waarom ze dit jaar met plezier terug op Tournée Minérale® willen gaan.

Vinciane et Cilia, clientes Carrefour et foodacter ont testé la Tournée Minérale
Vinciane en Cilia, Carrefour-klanten en foodacter

“De opties zonder alcohol leveren soms mooie verrassingen op!”

“Ik drink alleen in het weekend alcohol, en met mate. Maar alcohol volledig schrappen was toch niet evident”, glimlacht Cilia. “Een glas drinken hangt voor ons samen met sociale activiteiten, en ermee stoppen heeft gezorgd dat we ons meer bewust werden van de momenten dat we alcohol drinken. En dat waren er meer dan we dachten...”, vervolgt haar partner Benjamin. “De grootste moeilijkheid? Op restaurant met familie, een spontane borrel… De vrienden gingen vooral voor alcoholvrije bieren en heerlijk gearomatiseerd water. “Bieren zonder alcohol, dat was een echte openbaring! Sommige zijn echt heerlijk en we voelden ons nooit zo licht na het eten”, vertelt Alberto.

Meer tips of informatie? Bezoek de website van Tournée Minérale®!

Tournée minérale mocktails foodacters Carrefour