Verras de kinderen met leuke verhalen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Verras de kinderen met leuke verhalen

Verhalen om bij weg te dromen

 

Stuur de kinderen naar dromenland of laat hun fantasie de vrije loop met leuke verhalen. Heb je nood aan inspiratie? Hier zijn alvast enkele tips om je kinderen een leuke namiddag of goede nachtrust te bezorgen ... terwijl je zelf van wat verdiende rust kan genieten!

De digitale bibliotheek is open

De bibliotheek mag dan wel gesloten zijn vanwege de maatregelen, er zijn heel wat leuke alternatieven. Zo biedt de Bib van Zottegem video’s aan waarin verhaaltjes worden voorgelezen door het collectief Ratara. Check zeker ook de Facebookpagina van de bibliotheek in jouw buurt. In de Nederlandse Luisterbieb vind je honderden audioboeken voor kinderen, waarvan een deel helemaal gratis! Ook boekenwinkels openen hun digitale deuren, zo zijn er bijvoorbeeld voorleessessies bij 't Stad Leest in Antwerpen.

De digitale bibliotheek is open

Podcasts voor kinderen

Podcasts voor kinderen

Als je nood hebt aan een pauze bij het voorlezen van verhaaltjes, hebben wij alvast enkele tips voor jou. Op de website van Het Geluidshuis vind je heel wat leuke verhalen die werden ingelezen door bekende acteurs. Het schip van Kapitein Winokkio vaart ook in coronatijden uit. Via Radio Winokkio kunnen de kinderen genieten van liedjes , voorleessessies en leuke mopjes. Check zeker ook eens Spotify, daar vind je een pak verhalen voor kinderen, liedjes en zelfs meditatie voor de allerkleinsten

Zeg het met een tekening

De auteur van het populaire kinderboek ‘De Gruffalo’ gebruikt de personages om aan kinderen uit te leggen wat ‘social distancing’ is en wat de maatregelen precies inhouden. De personages houden bijvoorbeeld de nodige afstand van elkaar en helpen mensen in nood in de supermarkt. Ook zien we de personages aan hun conditie werken en zelfs naar oma en opa bellen. Op deze manier zullen kinderen de situatie beter begrijpen en wie weet, misschien kunnen ze ook zelf een tekening maken!

Zeg het met een tekening