Alles weten over coppa | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Alle smaken uit Italië, verenigd in een sneetje coppa

In de afdeling Italiaanse charcuterie is droge ham niet de enige die met de pluimen mag gaan lopen! Waarom ga je niet voor coppa? Met zijn zachte smaak zal hij je smaakpapillen zeker prikkelen!

 

Coppa in enkele woorden

Hoewel coppa de specialiteit is van Corsica, komt deze ham niet van dit prachtige eiland, maar wel degelijk uit Italië zelf, en meer bepaald uit het noorden van het land.  Vandaag is coppa een favoriet van gastronomen. Zij weten deze Italiaanse charcuterie te waarderen, die het AOP-label (coppa Piacentina) en meerdere BGA’s draagt: een bewijs van kwaliteit.

Rijk aan smaken

Coppa is.heerlijk, want het komt van de varkenslende: een mals en smaakvol stuk vlees. De varkens worden bovendien met kastanjes gevoed. Dit zorgt ervoor dat de coppa een lichte notensmaak heeft. Maar wat echt smaak geeft, is het zouten: het vlees wordt bedekt met zout en verschillende specerijen (kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, laurierbolletjes, ...) en droogt daarna meerdere maanden. De coppa wordt verfijnder naarmate de tijd vordert en krijgt zo ook meer smaak.

Coppa bij het aperitief ...

Als je met vrienden of familie van een bordje charcuterie geniet, vergeet dan niet om een plekje over te laten voor coppa! Snij in fijne plakjes zodat alle smaken vrijkomen. Zo is coppa alleen voldoende en kan je het eten zonder iets erbij. Wil je wat origineler uit de hoek komen? Dan kan je kleine hapjes maken en spelen met de zoet-zoute smaken: tomaat-coppa, vijg-coppa of meloen-coppa.

… of als “coppagnon”

Voor je gezellige raclettes of tartiflettes vergeet je best de eenvoudige spekblokjes. Je kan beter inzetten op coppa! Deze Italiaanse charcuterie past perfect bij kaas. Het past ook perfect bij al je samengestelde gerechten, zoals salades of risotto (Italië boven).

Maar wil je een echt Italiaans gerecht, dan gaat er niets boven een huisbereide pizza, belegd met enkele plakjes coppa!